x

BH. BOKSER

Iron Puki se u Njemačkoj bori za svjetsku WBA titulu: Borbu najavio i ugledni Bild

Moj cilj je ostvaren. Mukotrpno sam radio da bih danas bio tu gdje jesam, rekao je Puki


Najbolji bh. bokser Edin Puhalo alias Iron Puki borit će se 21. oktobra za titulu svjetskog WBA prvaka u kruzer kategoriji.

Protivnih našeg Puhala u njemačkom Gepingenu bit će Firat Arslan, legenda njemačkog boksa.

Sanja svoj san

- Moj cilj je ostvaren, borim se za svjetsku WBA titulu. Mukotrpno sam radio da bih danas bio tu gdje jesam. Bez izgovora i odgađanja trening je uvijek bio na prvom mjestu sa vjerom u Boga, nadajući se najboljem hrabro sam išao ka svom cilju i uspio sam! Osvojio sam i odbranio WBA titulu prvaka Evrope i sada sanjam svoj san.

Čeka me borba za svjetskog prvaka u elitnoj bokserskoj asocijaciji WBA, a protivnik mi je 4. izazivač i bivši svjetski prvak. Meč će se održati u Njemačkoj i bit će glavna borba večeri. San svakog boksera da se bori za svjetsku titulu, a ja ću dati sve od sebe da je pokušam osvojiti i donijeti u našu Bosnu i Hercegovinu. Idemo jako ako Bog da do konačne pobjede i titule - rekao je Puhalo.

Najteža borba

Njegov naredni rival je već 18 godina među najboljih deset boksera na WBA rang-listi. Bio je i svjetski prvak kruzer kategorije.

Ostvario je 54 pobjede, devet poraza i tri remija, a borba protiv Pukija će mu biti 68., a ujedno i posljednja u karijeri.

- Nadam se da ću otići u penziju kao prvak. Ali znam da ću protiv Puhala morati dati sve od sebe. U vrhunskoj sam formi, spreman sam za svoju najtežu, a ujedno i posljednju borbu u karijeri. Neka bolji pobijedi - rekao je Arslan za njemački "Bild".


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.