x

TUŽILAŠTVO U JAGODINI POKRENULO POSTUPAK

Istraga: Palma saslušan zbog optužbi za podvođenje djevojčica i žena! Tražio sam da idem na poligraf!

Više javno tužilaštvo u Jagodini formiralo je juče predmet povodom tvrdnji Marinike Tepić da je Dragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije i predsjednik Skupštine grada Jagodine, organizovao žurke na kojima su podvođene žene i djevojčice, ali i samog Markovićevog zahtjeva koji je podnio tužilaštvu za utvrđivanje svih okolnosti u vezi sa pomenutim navodima.

Marković je juče dao izjavu u tužilaštvu i poručio da je spreman da ide i na poligraf. Viši javni tužilac Radoslav Vučković rekao je juče da je predmet formiran i da će se po njemu hitno postupati.

- Biće dat nalog policiji za prikupljanje svih potrebnih obavještenja, nakon čega će biti odlučeno da li je eventualno izvršeno neko krivično djelo - rekao je Vučković.

Marković je odmah juče ujutru, u devet sati, dao iskaz, a po izlasku iz tužilaštva poručio je da je tražio da ide na poligraf i da će morati da se dokaže ko laže - Tepićeva ili on.


- Ovako gnusne laži moraju da se dokažu i neko od nas na kraju mora u zatvor - Marinika ili Palma! Svaki dan ću zvati i ići u tužilaštvo dok se ovo ne riješi! - kaže Marković.

Na pitanje kako su njegova supruga, sinovi i prijatelji reagovali poslije snimka koje je objavila Tepićeva, Marković kaže da ima njihovu apsolutnu podršku.

- Pa oni me znaju više od 30 godina, naravno da mi vjeruju i znaju ko sam i šta sam. Pa da se tako nešto desi mojoj unuci, a imam tri unuke i dva unuka, završio bih to po kratkom postupku! Čim sam pozvao Ðilasa da kaže koliko ima para i da pokaže račune, poslao je dvije žene da pričaju izmišljotine. Potpuno sam čist, naravno da sam spreman na poligraf, za razliku od Ðilasa, a to sam rekao i u tužilaštvu.


Marković je naglasio i da je zaštićeni svjedok sa snimka čovjek iz SSP, te da su to dokazali. Na pitanje kako na osnovu sata i džempera može da tvrdi da je riječ o čovjeku iz stranke, Marković kaže da je apsolutno siguran da je riječ o toj osobi.

- Pa to ni Marinika nije demantovala - rekao je on.

Marinika Tepić je prethodno na konferenciji za novinare optužila Markovića da je na svoje žurke u hotelu „Alfa“ u selu Končarevo kod Jagodine, kao i u klubu „Tigar“ u tom gradu, dovodio iz Beograda „djevojčice od 15, 16, 17 godina“, koje bi nakon žurki „ostajale s njim“ ili sa njegovim gostima.


Tepićeva je navela da su nekim žurkama prisustvovali i funkcioneri Socijalističke partije Srbije. Emitovano je i video-svjedočenje o tim događajima muškarca sa zaštićenim identitetom, koji je naveo da je „radio za Palmu“ u vrijeme o kome svjedoči. On je izjavio da je lično vidio maloljetne djevojčice koje se dovode na žurke u Končarevo i Jagodinu, kao i da mu je njegova prijateljica - hostesa na takvim žurkama, prenijela da je jednom prilikom djevojčicu od petnaestak godina dovela u sobu iznad prostorija RTV Jagodina „u kojoj je Palma čekao go“.


Inače, prošle godine je Igor Jurić, predsjednik fondacije „Tijana Jurić“, otkrio da postoji i političar pedofil, neko sa lokala, ali ko je poznat u cijeloj Srbiji i da je na vlasti. Jurić je prije dva dana saopštio da je svoja saznanja o pedofiliji u Jagodini već saopštio tužilaštvu i bivšem ministru policije Nebojši Stefanoviću. Na pitanje Kurira da li je Marković taj političar pedofil o kome je govorio i kada je tužilaštvu i Stefanoviću saopštio svoja saznanja, Jurić je odgovorio:

- Sve što sam imao i mogao da kažem, rekao sam u prostorijama MUP i u tužilaštvu. Ne mogu da govorim ništa više od onoga što sam rekao u tužilaštvu. Od ministra sam tražio mogućnost zaštite svjedoka, tačnije žrtve i porodice, i sama porodica nije bila zadovoljna tom zaštitom i odustala je od procesa.


U razgovoru za Kurir TV, na pitanja da li je imao saznanja o ovom slučaju ranije (Palmi), Jurić je rekao:

- Sve što sam imao nevezano za ovaj slučaj rekao sam tužilaštvu. Govorio sam u policiji. Ne bih da govorim koji su to slučajevi bili, neću da se ove priče povezuju. Nisam znao za ovo i nisam znao da će Tepićeva izaći s tim. Ali, s druge strane, moram da priznam, to jeste bila javna tajna i iskreno se nadam da će se i naši svjedoci ohrabriti. Ne bih da govorim o kojim sam slučajevima imao saznanja.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.