x

SNIMAK RAZBJESNIO NACIJU

Italijanski ministri traže turistu koji je urezao imena u zid Koloseuma

Prijeti mu velika kazna

Italijanski ministri za kulturu i turizam obećali su da će identifikovati i kazniti turistu koji je snimljen kako urezuje imena u zid Koloseuma – za šta po zakonu slijedi velika kazna.

Videosnimak incidenta proširio se društvenim mrežama, i to u trenutku kada se Rimljani naveliko žale zbog hordi turista koji su preplavili grad u rekordnom broju ove sezone.

Čovjek na snimku ključem je urezao "Ivan + Hayley 23" u ciglu gotovo 2.000 godina stare građevine.

Nakon što je urezao ono što je htio, okrenuo se i nasmijao prolazniku koji ga je pitao: „Je l’ ti to ozbiljno, čovječe?“

Ministar kulture Italije Đenaro Sangiljano (Gennaro Sangiuliano) podijelio je snimak i nazvao čin „veoma ozbiljnim, bezvrijednim i znakom velike necivilizovanosti turiste koji je odlučio da u jednu od najpoznatijih građevina na svijetu ugravira ime svoje vjerenice“.


- Nadam se da će onaj koji je ovo uradio biti identifikovan i kažnjen u skladu sa zakonom - naveo je ministar.

S druge strane, njegova koleginica ministarka turizma Danijela Santanče (Daniela Santance) dodala je da se nada da će kazna doprinijeti da počinilac razumije ozbiljnost svog postupka.

- Ne možemo da dozvolimo onima koji posjećuju našu zemlju da se ponašaju na ovakav način - istakla je Santanče.

Ukoliko bude pronađen, turista će biti kažnjen sa najmanje 15.000 dolara, a postoji mogućnost i da dobije zatvorsku kaznu.

Direktorka Koloseuma Alfonsina Ruso rekla je da karabinijeri rade na identifikovanju počinioca.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.