x

Ograničeno izdanje

Iz Alpine stigle nove kreacije na temu BMW-a Serije 4

Iza naziva Alpina B4 S Edition 99 krije se po 99 primjeraka rafinirano dorađenog Coupe i Cabrio modela BMW-ove Serije 4.

Iz kompanije Alpina koju s pravom smatraju sinonimom kada se spomenu vrhunske dorade na BMW automobilima stiglo je brojčano ograničeno izdanje ranije predstavljenog modela B4 S, a kupci će Edition 99 moći da biraju kao Coupe ili u verziji sa sklopivim krovom.


Alpinu B4 S Edition 99 u oba slučaja pokreće trolitarski 6-cilindarski biturbo benzinski motor koji u ovom slučaju raspolaže s 452 KS i 680 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je dovoljno da Coupe u kombinaciji s pogonom preko obje osovine od 0 do 100 km/h stigne za 3,9 sekundi i razvije maksimalnih 303 km/h. U istoj karoserijskoj verziji, ali s pogonom samo preko zadnje osovine, B4 S Edition 99 od 0 do 100 km/h stiže za 4,3 sekunde i razvija 306 km/h.


Karoserijsku verziju koja je namijenjena ljubiteljima otvorenog neba iznad glave Alpina (u kojoj pored ostalog obećavaju izvanredan odziv motora u srednjem radnom režimu) nudi samo u kombinaciji s pogonom preko zadnje osovine. Automobil od 0 do 100 km/h stiže za 4,3 sekunde i razvija 304 km/h. Za vrhunski zvuk u svim slučajevima brine olakšan titanijumski izduvni sistem koji „potpisuje“ Akrapovič.


S nekolicinom rafiniranih dodataka u kabini i na karoseriji, koji će Edition 99 izdvojiti od Alpininog standardnog modela B4 S (440 KS i 660 Nm), prvi primjerci kupcima širom svijeta bit će raspoloživi od drugog kvartala naredne godine.


(Klix)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Želiš da nađeš ženu za jednu noć? Hajde na = = > > www.Hotmiss.top