x

oprez

Izdali upozorenje: Grmljavinsko nevrijeme ide sa zapada prema istoku, pazite se olujnog vjetra!

Hrvatska - Prognostičari su izdali upozorenje za nevrijeme praćeno jakim i olujnim vjetrom za riječku regiju te upozorenje na grmljavinsko nevrijeme za osječku, zagrebačku, karlovačku gospićku regiju.

Grmljavinsko nevrijeme premješta se upravo sa zapada prema istoku, izvijestili su meteorolozi.

DHMZ upozorava na moguća jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu, te ističu kako je potrebno zaštititi se od munja. Moguća su, navode, oštećenja na imovini te na drveću, kao i lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča.

- Prognostičari su izdali upozorenje za nevrijeme praćeno jakim i olujnim vjetrom za riječku regiju te upozorenje na grmljavinsko nevrijeme za osječku, zagrebačku, karlovačku gospićku regiju - izvijestilo je Ravnateljstvo civilne zaštite na Twitteru.


Za nedjelju meteorolozi prognoziraju većinom oblačnije, uz povremenu mjestimičnu kišu, ponegdje i u obliku obilnijih pljuskova s grmljavinom, a u Dalmaciji i dalje pretežno sunčano i vruće.

Za ostale dijelove Hrvatske, osim Kninske regije, Državni hidrometeorološki zavod izdao je žuto upozorenje, što znači da je vrijeme potencijalno opasno. Moguća su jača grmljavinska nevremena, a posebno treba pripaziti, ističu iz DHMZ-a - u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni.


Izvor: 24sata.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.