x

Bosanska zvijer ubacila 30 poena

Jusuf Nurkić odigrao spektakularan meč, Portland bio na korak od velikog preokreta, ali nije uspio

Košarkaši Portland Trail Blazersa poraženi su od Boston Celticsa rezultatom 128:124, a Jusuf Nurkić je odigrao još jednu spektakularnu partiju.

Boston je dominirao od samog početka meča. Išao je Celticse šut iz svih pozicija i već nakon prve dionice imali su 13 poena prednosti, 24:37.

Nastavljeno je isto i u drugoj dionici. Celticsi su rešetali koš Trail Blazersa, imali su više od 60 posto šuta za tri, imali su čak 24 poena prednosti u jednom trenutku, a na odmor su otišli sa plus 19, 48:67.

Jusuf Nurkić je održavao Trail Blazerse u meču. Uspio ih je održati i približiti Celticsima, a zatim je krenula paljba Damiena Lillarda.

Prišli su Trail Blazersi na osam razlike nakon tri četvrtine (88:94), da bi zatim Lillard okrenuo utakmicu na stranu svog tima i Portland je nakon dugo vremena došao do vodstva, 101:98.

Boston zatim ponovo preuzima prednost, činilo se kako će prelomiti meč na svoju stranu, ali Trail Blazersi se nisu predali u ušlo se u neizvjesnu završnicu.

Ipak, Celticsi u odigrali boju završnicu. Pogodili su što su trebali, ali nije moglo bez uzbuđenja. Anthony je vratio trojku, imao je zatim Portland napad za izjednačenje na sedam sekundi do kraja, ali su se odlučili na polaganje preko Nurkića za 125:124 i ostalo je nešto više od tri sekunde. Hayward je pogodio dva bacanja, Nurkić griješi i tu je bio kraj.

Jusuf Nurkić je bio fenomenalan večeras. Ubacio je 30 poena (12-20fg), imao je devet skokova, pet asistencije i dvije ukradene lopte. Damian Lillard je ubacio 30, Gary Trent je dodao 21.

Kod Bostona Jayson Tatum je ubacio 34 poena, a Jaylen Brown je dodao 30.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.