x

Prvi čovjek Saveza kristalno jasan

Juventusu prijeti izbacivanje iz Serije A!

Nemirne vode talasaju Torinom, prvenstveno zbog predsjednika Juventusa, Andree Agnellija.

Otkako je stigao na čelo Agnelli je od Juventusa napravio jedan od najmoćnijih klubova svijeta sa ogromnim prihodima i odličnom zaradom.

Međutim, dešavanja u posljednjih godinu dana kada je samoinicijativno pokrenuta ekspresno ugašena Superliga Agnelliju je reputacija naglo opala.

Posljednjih sedmica se ponovo špekuliše o formiranju nove Superlige sa nešto drugačijim formatom. Čelnici FS Italije su Agnelliju jasno poručili da mu nešto takvo ne pada napamet.


Naime, Gabriele Gravina, predsjednik FS Italije (FIGC) je kristalno jasno poručio da će Juventus biti izbačen iz Serije A u slučaju da se uključi u Superligu.

"Ako taj ugovor postane realan Juventus će biti izbačen iz italijanskog šampionata. Superliga je pogrešan odgovor na stvarnu potrebu", rekao je Gravina.

"Italija mora razmišljati o tome kako poboljšati kvalitetu Serije A i učiniti ga privlačnijim na tržištu", dodao je on.


Da se Serije A nalazi u ogromnoj krizi poslije pandemije koronavirusa najbolje pokazuju i rezultati italijanskih klubova u Seriji A gdje niti jedan od četiri predstavnika nije izborio plasman u četvrtfinale Lige prvaka.

Atalanta i Milan nisu uspjeli proći ni grupnu fazu, dok je Juventus ispao od Villarreala, a za Inter je koban bio Liverpool.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.