x

Kakanj ugostio Teqvoly turneju, publika uživala u sjajnoj igri najbrže rastućeg sporta na svijetu!

U nedjelju, 31. jula, u Parku Prijateljstva u centru Kaknja nastavljena je ljetna turneja "Mozzart Teqvoly Summer Tour 2022", a nakon Mostara i Banje Luke gdje u dominirali Rijad Begić i Tamara Češić, prvo mjesto ovaj put su osvojili Mirza Mašić i Elma Karabegović.

Ispunjene tribine, idealni uslovi za igru i sjajna atmosfera tokom čitavog dana obilježili su četvrtu u nizu manifestaciju u sklopu ovogodišnje turneje, a Kakanj se još jednom pokazao kao odličan domaćin i pravi primjer jednog zdravog sportskog grada koji prepoznaje i uz to pruža podršku sportskim događajima.

Ukupno, u Kaknju je učestvovalo 12 ekipa i s tim u vezi jasno je da neizvjesnosti niti u jednom trenutku nije nedostajalo, a na kraju su pobjedu odnijeli Mirza Mašić i Elma Karabegović koji su u finalu bili bolji od pobjednika turnira u Mostaru i Banjoj Luci - Rijada Begića i Tamare Češić. Treće mjesto su osvojili Dušan Kuzmanović i Anđela Perišić, a kao i uvijek, sve je proteklo u apsolutnoj fer i korektnoj igri.

Na kraju manifestacije, načelnik Kaknja Mirnes Bajtarević primio je nagradu od direktora ACAR Eventsa zbog velike podrške, kako u organizaciji turnira u ovom gradu, tako i zbog bezuslovne pomoći od početka turneje.

Na svakom pojedinačnom turniru u sklopu ovogodišnje turneje osigurane su vrijedne nagrade, a da trud ne bude uzaludan, pobrinuli su se Monri Payments by Payten i BH Telecom te prvo mjesto nagradili sa 500 KM, drugo sa 300 KM, a treće sa 200 KM.

Uz to, drugoplasirani su dobili dva vaučera u Bauer centru za regeneraciju tijela, dok su trećeplasirani dobili vaučer za besplatan vikend u hotelu Carpe Diem u Mostaru. Za glavnu nagradu u velikom finalu i na završnom turniru u Sarajevu pobrinuli su se Vas Tour Bosnia and Hercegovina i Turistička zajednica Kantona Sarajevo koji su za pobjednike osigurali sedmodnevni all inclusive boravak u Albaniji.

Kotizacija za učešće je iznosila 20 KM, a sav prihod je otišao u humanitarne svrhe i proslijeđen je organizaciji Pomozi.ba.

Nakon Kaknja, slijede turniri u četiri općine u Kantonu Sarajevo - 6. augusta Općina Novi grad (Centar "Safet Zajko"), 10. augusta Općina Vogošća (plato ispred KSC Centra), 14. augusta Vilsonovo šetalište (ljeto na Vilsu), dok je veliko finale zakazano za 19. august u glavnom gradu naše države i to za posljednju noć Sarajevo Film Festivala. Finale će biti održano Općini Centar u Sarajevu.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.