x

Kako da otkrijete da vam je veza u krizi?

Ako zanemarujete kvalitete svog partnera, a vidite samo njegove nedostatke, uvijek ćete biti nezadovoljne njime i svojom vezom.

Ako ste počeli u vezi da se osjećate nestabilno i nesigurno, pokušajte da otkrijete uzrok tome. Ispitajte sljedeće stavke i možda će vam biti lakše da zaključite da li želite da radite na vezi ili ste zajedno po navici.

Komunikacija

Ovo je ozbiljan problem. Komunikacija je jedna od ključnih stvari za uspjeh bilo kog odnosa, od ljubavnog i prijateljskog do porodičnog. Ako primijetite da se u posljednje vrijeme ne smijete istim stvarima i da vam se priča svela na dogovaranje oko jela ili mjesta gdje ćete se naći, sjedate i ozbiljno porazgovarajte.


Nemate vremena

Ne sjećate se kada ste posljednji put bili zajedno u bioskopu, pozorištu ili na nekom putovanju? Zapitajte se zašto se to promijenilo i razgovarajte s partnerom o promjeni tog stanja.


Vidite samo mane

Ako zanemarujete kvalitete svog partnera, a vidite samo njegove nedostatke, uvijek ćete biti nezadovoljne njime i svojom vezom. Pokušajte da se usmjerite na vrline svog partnera i sjetite se zašto ste sa njim u vezi.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.