x

Kako popraviti razbijenu ili rastopljenu šminku

Dodajte par kapi fiziološke otopine u rastopljen (ili razbijen!) proizvod te ga dobro promiješajte uz pomoć čačkalice.

Ostavili ste svoj omiljeni ruž preblizu izvoru topline i sada se cijeli rastopio? Ili se vaš omiljeni korektor u stiku prepolovio na pola usred korištenja? Nemojte ih baciti u smeće! U nastavku donosimo neke korisne savjete kako spasiti šminku i uštedjeti nešto novaca...


Korektor

Ako je u stiku, jednako ga tretirajte kao i ruž te stopite komade nazad zajedno. Ako je u paleti ili u posudici, zagladite oštećeni dio uz pomoć stražnje strane kašike i ostavite ga u frižideru sat vremena. Čudo!

Olovka ili ajlajner za oči

Ako imate vremena, stavite ga u frizer preko noći da ga ponovno namjestite. Ako vam se žuri i odmah vam treba vaša olovka, ubacite ju u čašu ledene vode i postići ćete jednak rezultat, samo brže. Ne brinite, olovka ili ajlajner (eyeliner) obloženi su voskom i ništa se neće dogoditi formuli.


Rumenilo ili sjenilo

Dodajte par kapi fiziološke otopine u rastopljen (ili razbijen!) proizvod te ga dobro promiješajte uz pomoć čačkalice. Tako će te proizvodu vratiti vlažnost koja je vjerojatno nestala bez da utječete na pigmentaciju ili kvalitetu proizvoda. Zagladite površinu sa stražnjom stranom kašike i ostavite ga u frižideru cca sat vremena prije korištenja.

Ruž za usne

Ako je ruž odlomljen, prvo nježno spojite odlomljeni dio nazad. Zatim pređite upaljačem preko dijela gdje je ruž oštećen kako bi se dijelovi spojili nazad.

Ostavite ga u zamrzivaču sat vremena prije korištenja. Ako je ruž toliko rastopljen da ga ne možete sastaviti nazad, pokušajte ga prebaciti u neku praznu posudicu i ostavite ga u hladnjaku preko noći kako bi sljedećeg dana od njega napravili novi ruž. 


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.