x

Kako prestati sumnjati u partnera

Povjerenje je jedna od osnova svake dobre veze. Ako ne postoji povjerenje između dvije osobe, znatno lakše dolazi do sukoba i problema gdje oni inače ne bi postojali.

Ako se nalazite u nekoj duljoj vezi ili braku, izrazito je bitno da možete vjerovati svom partneru i da znate da se možete osloniti na njega. Takav odnos je nešto što se gradi kroz dulje vrijeme kako bi veza postala što čvršća i stabilnija.

No iako se povjerenje gradi kroz dulje vrijeme, moguće ga je narušiti u trenu. U vezi je najčešći uzrok gubitka vjere u partnera upravo prevara. Ako vas je partner prevario, možda čak želite dati vezi još jednu šansu no kako prestati sumnjati u partnera? Na žalost, jednom kad dođe do takve situacije, gotovo je sigurno da nikad nećete moći u potpunosti vratiti povjerenje jer će uvijek postojati zrno sumnje. No ako nije došlo do prevare tada i dalje postoji način kako prestati sumnjati u partnera.


Kako prestati sumnjati u partnera i što uzrokuje sumnju

Nepovjerenje u svog partnera je veliki problem u bilo kojoj vezi, bilo da se radi o ljubavnoj ili poslovnoj. Morate imate određenu dozu povjerenja u svog partnera ako želite izgraditi kvalitetan odnos. No kako prestati sumnjati u partnera i što zapravo može uzrokovati nepovjerenje? Kao što smo spomenuli, nepovjerenje u vezi je redoviti rezultat prevare no to ne znači da je to jedini razlog pojave nekih sumnji. Primjerice, ako ste imali loše iskustvo u prijašnjoj vezi, tu nesigurnost možete projicirati i u aktualni odnos.

Budite samo svjesni da to nikako nije fer prema vašem trenutnom partneru, posebice ako to nije ničim zaslužio. Budite svjesni da neugodnosti iz prijašnje veze ne znače automatski da će se one ponoviti i u trenutnoj vezi. U takvom slučaju, kako prestati sumnjati u partnera ne ovisi o tome što će on napraviti već je bitno da sami dobro promislite aktualnoj situaciji i ne miješate prošlost sa sadašnjošću.


Kako prestati sumnjati u partnera i unaprijediti odnos

Kako prestati sumnjati u partnera moguće je ako za početak ustvrdite koji je pravi uzrok vaših sumnji. Nepovjerenje je često rezultat nekih prijašnjih loših iskustva radi kojih postajemo paranoični da će se ista ponoviti i kasnije. Naravno, vaše nepovjerenje može biti i sasvim opravdano ako vaš partner zbilja radi nešto što bi se moglo protumačiti kao svojevrsna izdaja vašeg povjerenja. Koji god bio uzrok vaših sumnji, kako prestati sumnjati u partnera moguće je samo kroz razgovor.

Ako ste u vezi, razgovarajte s vašim partnerom o vašim sumnjama i strahovima no pripazite da ne zvučite optužujuće. Iskaz nepovjerenja, pogotovo ako je neosnovan, može nehotice povrijediti vašeg partnera. No ako se radi o vezi u koji se isplati ulagati vrijeme, razgovorom možete doći do toga da se odagnaju vaši strahovi i sumnje što će biti dobro za vas oboje. Ako razgovor i ne prođe kako bi htjeli, svakako ste saznali nešto novo o vašem odnosu i o tome koliko je vrijedan truda.


(Arz.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.