x

Kako se boriti protiv visokih temperatura u parkiranim automobilima

Dok ljetnje temperature ponovo rastu, Švajcarski automobilski klub (TCS) objavio je istraživanje koje pruža dragocjene savjete kako izbjeći opasnosti za vozače i putnike u vozilima.

Istraživanje koje je sprovelo švajcarsko udruženje vozača ukazuje na to da je boravak u automobilu na temperaturama od 40 stepeni i više izuzetno opasno. Takođe, plastika i ukrasi u kabini mogu dostići 45 stepeni, što može izazvati opekotine i povrede kože.

TCS savjetuje da se provjetri vozilo koje je izloženo suncu, kao i da se smanji temperatura u kabini pomoću klima uređaja za najviše šest stepeni u odnosu na spoljašnju temperaturu, prenosi Revija HAK.

Studija, međutim, pokazuje da je najbolji način da se spriječi prekomjerno zagrijavanje unutrašnjosti automobila, studija preporučuje upotrebu suncobrana na prozorima. Ovaj jednostavan dodatak značajno smanjuje temperaturu u kabini.

Istraživanje je takođe pokazalo da boja automobila ne utiče značajno na zagrijavanje kabine i da ostavljanje prozora otvorenih za centimetar nije efikasno u smanjivanju temperature.

Uzimajući u obzir visoke ljetnje temperature, ovi savjeti mogu biti od suštinske važnosti za očuvanje zdravlja i sigurnosti vozača i putnika. Upotreba suncobrana je jednostavna metoda koja može napraviti veliku razliku.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.