x

Kako smiriti bebu dok vrišti u autu

"Noćna mora" svakog roditelja je da usred vožnje automobilom beba krene da vrišti i plače. Koliko puta ste čuli priču da beba čim sjedne u automobil odmah zaspi, to je sjajno ako imate tu sreću.

A šta ako dijete neće u auto-sjedište ili ne voli vožnju, vaš svaki odlazak će biti previše stresan. Ne gubite nadu, pokušajte da primijenite neki od ovih savjeta i krenite u vožnju:

Provjerite bebi pojas

I sami znate da bebin plač može da ukaže da joj nešto smeta. Bebe brzo rastu i možda niste obratili pažnju, ali vrlo je moguće da je pojas na auto-sjedištu steže i da se ne osjeća prijatno. Kada je beba mirna provjerite njenu udobnost i da li joj svi dodaci odgovaraju.


Obezbijedite malo zabave

Vi volite mirnu vožnju i uživate u tišini, ali za mlade umove u razvoju, vožnja automobilom vrlo brzo postane dosadna. Ponesite mu omiljene igračke, svaki put ih zamijenite novim. Na taj način će se osjećati kao da je kod kuće i biće opuštenije. Potrudite se da igračke ne budu tvrde da se dijete ne bi povrijedilo ako zakočite.

Pustite zabavnu ili umirujuću muziku

U zavisnosti šta dijete voli i da li želite da zaspi ili bude budno. Sve u svemu djeca vole muziku i taj način umirivanja se pokazao kao najefikasniji.


Provjerite temperaturu u automobilu i da li mu bije sunce

Toplota najviše razdraži dijete. Njemu je već nezgodno u auto-sjedištu i sigurno mu još više vruće. Vodite računa da ne bude direktno izloženo suncu i obavezno uključite klimu da bi se osjećalo prijatnije.

Neka vaša beba istraži sjedište i navikne se na njega

Ako dijete plače svaki put kada ga stavite u sjedište. Uzmite jedan dan i ponesi te ga kući, pružite djetetu priliku da ga malo istraži i shvati da to nije nikakav "bauk".

I savjet za kraj, ne brinite se ovo je samo faza koja će proći. Dijete će vrlo brzo početi da uživa u vožnji, samo budite strpljivi i učinite vožnju koliko god možete opuštenom i zabavnom.


(b92)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.