x

VELIKA AKCIJA

Kavčani uhapšeni u Sarajevu htjeli da likvidiraju menadžera Jale i Bube? Ispituje se da li je Šmrk bio meta plaćenika iz Srbije!

U Sarajevu u zgradi “Sarajevo Towera” uhapšeni su kriminalci iz Srbije Dušan Jovanović Giba i Darko Dulović, koji se dovode u vezu sa kavačkim kriminalnim klanom.

Osumnjičeni su unajmili više stanova u samom vrhu luksuznog stambenog kompleksa u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, gdje su na kraju i uhapšeni. Obojica su od ranije poznata policiji i dovodili su se u vezu sa najtežim krivičnim djelima. Takođe, dovođeni su u vezu sa kriminalnim klanovima Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kao i sa vračarskom kriminalnom grupom, na čelu sa odbjeglim Nikolom Vušovićem Džonijem, zvanim Džoni sa Vračara.


- Jovanovića i Dulovića potražuje Srbija, ali i više zemalja EU, među kojima je i Grčka - piše Dnevni Avaz.

Ovaj opasni dvojac uhapsila je Specijalna jedinica MUP-a Kantona Sarajevo, a uz pomoć OSA-e, koja ih je locirala i razotkrila. U hapšenju je pomogla i BIA, koja je bosanskim agencijama javila da su ove osobe prešle teritoriju naše države i da se nalaze i kriju u Sarajevu.


Jovanović se, inače, dovodi u vezu s klanom Veljka Belivuka, ali i Darkom Šarićem. U javnosti je Giba postao poznat kao saradnik Belivukovog klana, ali i vračarske kriminalne grupe!

Bojan Hrvatin, svjedok-saradnik u postupku koji se vodi protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a kojima se na teret stavljaju najteža krivična djela, tokom svjedočenja u martu ove godine iznio je niz detalja o ubistvu dvojice “škaljaraca” na Krfu.


Naime, Alan Kožar i Damir Hadžić ubijeni su u julu 2020. godine na Krfu, a Hrvatin tvrdi da je među egzekutorima bio i Dušan Jovanović zvani Giba s Karaburme, čiji je brat Vuk ranjen u sačekuši ispred zgrade u kojoj je živio.

Ubijeni Alan Kožar 2019. godine skrivao se u Sarajevu. Tada je u Sarajevu uhapšen plaćeni ubica Der Čaba, koji je planirao ubiti Kožara. Nedugo zatim Kožar je brutalno ubijen na Krfu, a svjedoci tvrde da je u ubistvu učestvovao i Giba.


Prema informacijama Avaza, operativni podaci pokazuju da je ovaj dvojac u Sarajevo stigao s jasnom namjerom da likvidira određene osobe.

Kod jednog od uhapšenih pronađen je telefon s poljskim brojem, a sve s ciljem da ih policijske službe teže lociraju. Satima je trajao pretres njihovih stanova, a izuzeti su im telefoni i određena oprema.


Utvrđuje se šta su tačno radili u Sarajevu, koga su planirali likvidirati i po čijoj naredbi. Javna je tajna da klan “kavčana” uzima velike sume novca za plaćene likvidacije. Time finansiraju svoje aktivnosti. Sada se utvrđuje o kome se radi i da li je riječ o osobama iz kriminalnog miljea, ili pojedincima iz politike.

Neki svjedoci govore da je navodno među metama dvojice uhapšenih i Admir Arnautović Šmrk, koji bi mogao biti vrlo nezgodan svjedok za mnoge pojedince, što iz svijeta kriminala, policije, politike...

Šmrk je inače bio i estradni menadžer, koji je stajao iza repera Džale Brata i Bube Korelija, a i sin mu je poznati izvođač.


Izvor: Kurir


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.