x

NAJNOVIJA KREACIJA

Kawasaki predstavio svoj Eliminator 450

Japanski proizvođač je naveo kako je cilj ovog motocikla da zadovolji zahtjeve svakodnevnih vozača


Kawasaki je nedavno otkrio svoju najnoviju kreaciju, Eliminator, standardni motocikl lake do srednje težine.


Cilj ovog motocikla je da zadovolji zahtjeve svakodnevnih vozača. Sa fokusom na prijatnost za vozače, ova mašina kombinuje performans, udobnost i retro stil koji podsjeća na Kawasakijeve snažne kruzere iz osamdesetih.


U srce Eliminatora leži paralelni twin agregat od 451 kubika, izveden iz renomirane „Ninja“ serije. Motor ima isti airbox od 5,8 litara, kakav se nalazi na jedini od 400 kubika. Ne bi bilo iznenađujuče vidjeti da se ova unaprijeđena pogonska jedinica u budućnosti nalazi u drugim Kawasaki modelima.

Dizajniran za lakoću i agilnost, može se pohvaliti laganom šasijom sa uspravnim položajem za vožnju i visinom sjedišta od 734 mm.


Važno je napomenuti da će ABS biti dostušan samo na odabranim modelima Eliminatora. U eri povezivanja, Eliminator donosi tehnologiju sa Bluetooth funkcijom integrisanom u instrument tablu.

Vozači mogu koristiti aplikaciju Kawasaki Rideology za pristup informacijama o vozilu, evidenciju svojih vožnji, primanje obavještenja na mobilnom telefonu i prilagođavanje različitih podešavanja motocikla.





Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.