x

Dubrovčanin Jozo Glavić ne zna za strah

Ko je kapetan koji je prvi prošao ispod Pelješkog mosta: Srušio je rekord u uskom kanalu!

Dubrovčanin Jozo Glavić prvi je prošao ispod Pelješkog mosta, a poznat je i po tome kako je prolaskom kroz Korintski kanal srušio rekord.

Pelješki most, odnosno "Pelješac" kako je dobio ime, otvara se u utorak 26. jula, a ispod njega je u četvrtak u jutarnjim satima već prošao i prvi kruzer.

Radi se o kruzeru Bolette pod zapovjedništvom Dubrovčanina Joze Glavića, koji se u Neumu usidrio, a čiji putnici obilaze turistička odredišta u BiH, piše 24sata.hr.


Air Draft ili visina od vode do najviše tačke na brodu je 48,1 metara, a dopuštena visina prolaska ispod Pelješkog mosta je 55 metara.

Dubrovčanin Jozo Glavić prvi je prošao ispod Pelješkog mosta, a poznat je i po tome kako je prolaskom kroz Korintski kanal srušio rekord.


- Još nisam u potpunosti svjestan svega što se dogodilo. Počašćen sam što mi je data ova prilika. To je trenutak koji nikad neću zaboraviti i zauvijek ću na to biti ponosan - rekao je kapetan Jozo Glavić prilikom prolaska kroz uzak kanal.


Kompanija Fred Olsen Cruise Lines obavila je kako je prolaskom kroz kanal srušen rekord te je kruzer Braemar postao najduži brod koji je njime krstario. Brod je širok 22,5, a Korintski kanal 25 m.

- Razmišljao sam o raznim scenarijima koji bi se mogli dogoditi prilikom prolaska - govorio je tada kapetan.

.

.

.


Izvor: 24sata.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.