x

Zenica

Kodro nije želio govoriti o Ahmedhodžiću, najavio kada će se oglasiti o svemu!

Znamo šta nas čeka i imamo ekipu protiv nas koja je kvalitetna i čvrsta, bez obzira šta ko mislio o njima, rekao je Kodro o Lihtenštajnu

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će igrati protiv Lihtenštajna u okviru 5. kola kvalifikacija za Euro 2024. godine.

Uoči te utakmice, danas su se medijima obratili selektor Meho Kodro i kapiten "Zmajeva" Edin Džeko. Kodro nije želio govoriti o razlozima suspenzije Anela Ahmedhodžića, koji se nije pojavio na ovom okupljanju.

- Ne bih o toj temi danas pričao. Glavni razlog je taj što imamo utakmicu sutra i imamo igrače koji će igrati. Radili smo izvanredno tri - četiri dana, a za tu vrstu pitanja bit ću otvoren nakon Islanda. Mislim da je tako najbolje i da se koncentrišemo na sutrašnju utakmicu protiv Lihtenštajna - rekao je Kodro.

Najavio je da će "Zmajevi" na travnjak stadiona u Zenici izaći na ofanzivan način.

- Znamo šta nas čeka i imamo ekipu protiv nas koja je kvalitetna i čvrsta, bez obzira šta ko mislio o njima. Neće biti lagano to probiti, ali ambijent u našoj ekipi je dobar. Baš puno vjerujem u kvalitet naših igrača i sa jednom organizacijom mislim da to možemo podoći na jedan viši nivo. Ne bježimo od uloge favorita i to je jasno - poručio je Kodro.

Rekao je da ne može shvatiti da ekipa ima samo tri boda nakon prve četiri utakmice kada analizira igrački kadar, te da ovaj tim može puno bolje s ovim kapacitetom.

Utakmicu je najavio i kapiten Edin Džeko koji je rekao da niko nije očekivao da će imati tri boda u četiri utakmice, ali je dodao i da se nada boljim partijama "Zmajeva".

- Mislim da igrači trebaju da preuzmu odgovornost i da ova ekipa ima više kvaliteta. Ne volim se osvrtati nazad, otežali smo put ka EP, ali imamo još šest utakmica. Utakmica na Islandu mogla bi biti ključna za ostatak kvalifikacija - naglasio je Džeko.

.

.

.

.

.

Pahuljko  /  avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.