x

Kompanija iznenadila zaposlene bonusom od 10 miliona dolara!

Kada je kompanija koja se bavi prodajom nekretnina iz Baltimora "Sent Džon Propertiz" podijelila crvene koverte zaposlenima na svojoj godišnjoj zabavi u subotu, niko nije znao šta da očekuje.

Tako je 198 službenika dobilo neočekivane bonuse u prosjeku od oko 50.000 dolara, i to je ličilo na pravo božično čudo. Svi bonusi ukupno su činili iznos od deset miliona eura.

"Kada sam otvorila kovertu, nisam mogla da vjerujem. To je bilo nevjerovatno", rekla je Stefani Rigvej", jedna od zaposlenih u toj kompaniji.

Predsjednik kompanije Lorens Mejkranc rekao je za CNN da je ta firma ispunila svoj glavni i najveći cilj da se razvije do 20 miliona kvadrata u nekretninama, i to udvostruči kroz 14 godina.


"Željeli smo da uradimo nešto da zahvalimo svim našim službenicima koji su nam pomogli da postignemo taj cilj, i željeli smo da učinimo nešto veliko" kazao je on.

Svaki zaposleni dobio je novac u odnosu na godine rada u toj kompaniji. Najmanji bonus iznosio je 100 dolara, za zaposlenog koji je upravo bio primljen i nije još ni počeo da radi u toj firmi. Najveći bonus bio je 270.000 dolara.

"Ovo je bio jedan od najdirljivijih događaja kojima sam prisustvovao. Vrištali su, plakali, smijali se, grlili nas" kazao je direktor.

Ponosni smo na naše zaposlene, dodao je.

"Oni su osnova i razlog za uspjeh naše kompanije. I željeli smo da im kažemo veliko hvala, izgleda da smo uspjeli u tome", zaključio je.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(N1)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.