x

Održali sastanak

Košarkaški klubovi iz RS-a ostaju jedinstveni: Interes je nastupanje u Ligi BiH

Predsjednik Košarkaškog saveza RS-a Aleksandar Đurđević rekao je Srni da je će sve članice ovog saveza, kao i do sada, nastupati jedinstveno i da je interes klubova da nastupaju u Ligi BiH.

Đurđević je rekao da je sinoć održan sastanak, čiji je povod bio zaštita interesa klubova iz RS-a koji su izbačeni iz lige na kraju prošle sezone koja nije završena, jer Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH to nije potvrdio.

"Imamo samovoljno istupanje generalnog sekretara koji sprovodi proceduru koju ne bi smio sprovoditi bez odluke Upravnog odbora. Zato smo smatrali da je trebalo da se sastanemo i donesemo zaključke", rekao je Đurđević.

On je naveo da je potrebno pitanja oko kojih ne postoji koncenzus ostaviti po strani ili da ih pravosudne institucije riješe.


Đurđević je naglasio da prvi doneseni zaključak podrazumijeva hitan sastanak Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH, da se pokuša donijeti kompromisno rješenje kako bi počela Liga BiH.

"Drugi zaključak odnosi se na to da je sportski interes klubova iz RS-a da nastupaju u Ligi BiH. Treći zaključak je da, ukoliko ne dođe do dogovora u Upravnom odboru Košarkaškog saveza BiH, u četvrtak bude zakazan naredni sastanak", rekao je Đurđević.


Đurđević je napomenuo da Košarkaški savez RS-a neće donositi odluke mimo klubova.

"Četvrti zaključak je i najvažniji - a to je da će sve članice Košarkaškog saveza RS-a, kao i do sad, nastupati jedinstveno. Klubovi, delegati i sudije", istakao je Đurđević.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.