x

Kozmetika za njegu lica koja vam je potrebna prije nego što napunite 40

Gotovo svakodnevno na scenu stupaju novi proizvodi za njegu kože. Koliko god to poželjno bilo, može i da bude zbunjujuće, jer je teško izdvojiti one proizvode koji nam stvarno trebaju, i koji zaista djeluju. Kako godine prolaze potrebno je mijenjati paletu kozmetike koju koristite, jer ona za njegu lica sa 20 godina, nema isti efekat kada pređete tridesetu.

Nekada vam je, zar ne, bila dovoljna samo hidratantna krema, a sada ne možete da zamislite adekvatnu njegu lica bez seruma za uklanjanje bora i za zatezanje lica. Kako bismo vam makar malo olakšali i sveli na minimum neophodne proizvode za njegu napravili smo ovu listu.

Iako je svaka koža priča za sebe, danas predstavljamo pet proizvoda koji predstavljaju apsolutnu potrebu svake savremene žene, prije 40. godine života.

#1 Sredstvo za čišćenje lica

Sigurno je da ne treba posebno da naglašavamo važnost ovog proizvoda. Nježno, ali temeljno čišćenje lica je osnova ženske ljepote. Samim tim adekvatno sredstvo za čišćenje je od presudne važnosti za dnevnu rutinu nege kože.

#2 Krema za zaštitu od sunca

Ovaj proizvod nam ne dolazi u vidu iznenađenja. Ne morate po struci biti dermatolog da biste u zrelim godinama znali da procijenite važnost kreme za sunčanje. Bili na ljetovanju ili ne, neophodno je da već pri prvim znacima intenzivnog djelovanja sunca, koristite kremu za zaštitnim faktorom.

#3 Hidratantna krema

Kako starimo, koža lica postaje sve suvlja i tanja, zbog čega je ključna upotreba hidratantne kreme. Ona koži vraća neophodnu vlažnost, nježnost, mekoću i obnavlja njenu elastičnost. Poželjno je koristiti kremu koja u sebi sadrži masne kiseline, hijaluronsku kiselinu i ceramide.

#4 Antioksidans serum

Što prije krenete da koristite preparate na bazi antioksidanasa, to bolje, tvrde dermatolozi. Antoksidansi djeluju kao nevidljivi štitnici i djeluju na neutralizaciju oštećenja slobodnih radikala izazvanih zagađenjem i sunčevom svjetlošću, koji mogu dovesti do preranog starenja kože.

#5 Retinol krema

Klinički je dokazano da retinol krema aktivno stimuliše proizvodnju kolagena i smanjuje pojavu sitnih bora. Svakako treba da imate na umu da je potrebno vrijeme i dosljednost da bi se vidjela njegova djelotvornost. Retinol može da bude agresivan prema osjetljivoj koži, tako da se savjetuje postepeno uvođenje istog u dnevnu njegu.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.