x

PORAZ U BAKUU

Kraj evropske avanture za Željezničar, Nefči ide dalje

"Plavi" poraženi u revanšu rezultatom 2:0


Fudbaleri Željezničara okončali su svoj evropski put pošto su u revanš utakmici drugog pretkola Konferencijske lige izgubili na gostovanju kod azerbejdžanskog Nefčija sa 2:0.

Nefči ide dalje sa ukupnih 4:2, a u narednoj rundi će igrati najvjerovatnije sa Bešiktašom. Susret u Bakuu počeo je sa inicijativom domaćih, ali su „Plavi“ uspješno odolijevali.

Do promjene rezultata došlo je u 19. minuti. Marin Galić je poslao loše dodavanje za Edina Bibera, presjekao je to Kilan Lebon, poslao sjajan pas za Kenija Saiefa koji je savladao Vedada Muftića.

Domaći su mogli uduplati prednost u 30. minuti, ali je Edin Cocalić sjajno reagovao u posljednji čas. Veliki problemi pogodili su Željezničar na samom startu drugog dijela jer je zbog povrede van igre morao jedan od najboljih pojedinaca u prvih 45 minuta Haris Ovčina.

Dugo mu se ukazivala pomoć, da bi na kraju na nosilima napustio teren. Željezničar je pokušao doći do gola u uvodnim minutama, ali nije uspio pronaći put do gola. Sulejman Krpić je zaprijetio u 55. minuti, ali je odbranio Ivan Brkić koji je dobro reagovao i minut kasnije nakon centaršuta Irfana Jašarevića.

Muftić je u 60. minuti spasio Željezničar sjajnom intervencijom, ali je onda loše reagovao devet minuta kasnije što je iskoristio Edi Israfilov i poslao loptu u mrežu za konačnih 2:0.


Vrijedi istaći da su igrači Željezničara imali podršku u dalekom Bakuu oko 100 najvatrenijih navijača.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.