x

La Digue, najfotografiraniji otok na svijetu

Jedna od ljepota nalazi se na samim plažama.

Sejšeli… Dovoljna je samo jedna riječ i znate kako se radi o prekrasnim rajskim otocima. Svaki od njih ima velik broj sadržaja koji privlače mnoge, od mladenaca koji ovdje dolaze proslaviti medeni mjesec do svih ostalih turista među kojima se nalaze avanturisti željni istraživanja zanimljivog podmorja i oni koji su se odlučili odmarati.

Otok La Digue jedan je od najpoznatijih i ujedno najfotografiranijih otoka, što nije nimalo čudno obzirom da se radi o lokaciji gdje svaki pedalj krasi nevjerojatna priroda. Radi se o pravom simbolu prirodne ljepote, a neki će ići dovoljno daleko i reći kako se radi o pravom božanstvu.

Bezvremenska oaza skrivena u prostranstvima Indijskog okeana i okružena plavim bespućima prava je suprotnost dinamičnom i energičnom centru Sejšela, Victorije. Zanimljivo je kako se radi o jednom od najočuvanijih otoka u tom dijelu svijeta, gdje postoje predjela koje ljudska ruka još nije dotakla.


La Digue nudi spokojnu i opuštajuću atmosferu, gdje se umjesto automobila saobraćaju pomoću bicikla. Na taj način se čuva priroda, a turisti koji dođu imaju osjećaj kao da su zalutali u davna vremena kada je još velik dio teritorija bio neistražen.

Opuštanje na prekrasnim pješčanim prostranstvima, bicikliranje po lokalnim stazama i još puno toga. Ceste nisu popločane, zbog čega se preporuča upravo bicikl kao sredstvo saobraćanja.


Jedna od ljepota nalazi se na samim plažama. Zanimljivo je kako je granit od kojeg je otok napravljen rasut po bijelom pijesku, što u kombinaciji sa sunčevim zalaskom koji zažari granit stvara nevjerojatne slike koje ostaju zauvijek zabilježene na fotoaparatu skoro svakog posjetitelja.

Pijesak je kao puder, a osjećaj dok hodate po njemu je neprocjenjiv. Tišina otoka pruža osjećaj da se ste sami i da vam nitko oko vas ne može narušiti ravnotežu vašeg godišnjeg odmora. La Digue je jednostavno više od otoka, to je način života.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.