x

ZASJENILA PRISUTNE

Lady Gaga elegantnim izdanjem na dodjelu BAFTA nagrada donijela glamur starog Hollywooda

Lady Gaga pojavljivanjem na sinoćnjoj dodjeli BAFTA nagrada na crveni tepih donijela je eleganciju i glamur Hollywoda iz perioda 1940ih te se u Londonu prošetala u smaragdno zelenoj Ralph Lauren haljini.

Gaga, koja je bila nominovana u kategoriji najbolje glavne glumice za ulogu Patrizie Reggiani u drami Ridleyja Scotta "House of Gucci", zasjenila je sve na crvenom tepihu noseći ručno šivenu, smaragdnozelenu haljinu kolekcije Ralph Lauren.

Prema brendu, za ručnu izradu je bilo potrebno više od 150 sati, a ovaj elegantni komad odjeće zahtijevao je 50 metara somota i svilenog tafta.

Pjevačica i filmska zvijezda nagrađena Grammyjem podsjetila je na svoja ranija izdanja kombinujući elegantnu haljinu s oštrim, visokim platformama. Također je dodala i sjaj pomoću nakita Tiffany & Co., uključujući arhivsku ogrlicu od dijamanata i smaragda, kao i par usklađenih naušnica, narukvicu i prsten iz kolekcije Tiffany Blue Book 2022.


Na ovogodišnjoj dodjeli nagrada Gagu je u utrci za nagradu za najbolju glumicu pobijedila Joanne Scanlan koja je imala glavnu ulogu u filmu "After Love".

Pjevačica i glumica ove sezone je višestruko nominovana za svoj rad na filmu "House of Gucci", uključujući Zlatni globus i nagradu Udruženja filmskih glumaca.


Tokom dodjele SAG nagrada, koja je održana prošlog mjeseca, Gaga je govorila o tome kako je bilo tumačiti bivšu suprugu Maurizija Guccija, Patriziu, koja je osuđena jer unajmila plaćenog ubicu da ga usmrti.

"Našla sam mnogo radosti proučavajući je i mislim da su ženske priče prelijepe i da su komplikovane i složene i sretna sam što sam večeras ovdje da proslavim sve žene koje su nominovane govoreći lijepe priče, pričajući ženske priče i otkrivajući stvari o sebi koje su važne i koje nas spajaju", poručila je Gaga.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.