x

Lamborghini slavi 60. rođendan i predstavlja "zvijer"

Lamborghini će proslaviti još jedan okrugli rođendan posebnim automobilom.

Kao što je 2013. godine, povodom 50. rođendana, postojao posebno pripremljen automobil na bazi Gallarda pod imenom Egoista, sada je baziran na njegovom nasljedniku – modelu Huracan. A da bi stvar još više začinili, odabrali su Sterrato avanturističku verziju, sa kojom vlasnik može da se kreće i na terensku vožnju.

Naziv slavljeničkog modela je Opera Unica, a potpisuje ga Lamborghinijevo odjeljenje Ad Personam. Posebnost ovog automobila je eksterijer, odnosno način na koji je obojen, koji inspiraciju nalazi na Sardiniji, plavetnilu njenog mora, ali i prostranstvima neba.

Riječ je o troslojnom lakiranju urađenom ručno, čija završna obrada pokušava da prati kristalni efekat smrznute tečnosti. Prvi sloj boje je Blu Amnis, zatim je nanijeta nijansa Blu Grifo, a na kraju je izabrana nijansa Blu Fedra za konačni efekat. Ukupno je bilo potrebno 370 radnih sati za farbanje ovog specijalnog Lamborginija.

I to nije sve, jer krov, pragovi i obloge blatobrana dobijaju mat crnu završnu obradu, a 19-inčne felne su takođe ukrašene istom nijansom. U kabini, međutim, naglasak je na golom karbonu, u kombinaciji sa kožom u istoj nijansi plave koja se zove Blu Delphinus.

A sada posebno iznenađenje. Iako Egoista nije bio u prodaji, ovaj Huracan će vjerovatno naći svoj put tamo, vjerovatno na aukciji, i biti dio serije Sterrata od 1.499 jedinica.

Podsjetimo, posljednji V10 će se proizvoditi u drugoj polovini sljedeće godine, baš kada će sa trake sići ​​posljednji primjerci Urusa bez hibridnog pogona, navodi B92.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.