x

NBA ZVIJEZDA

Lebron Džejms nastavlja karijeru: Više me ne zanima koliko ću poena postići

Više me ne zanima koliko ću poena postići te šta mogu, a šta ne mogu na terenu, rekao je Džejms

NBA zvijezda Lebron Džejms (LeBron James) odbacio je nagovještaje o penzionisanju, rekavši kako nije spreman prekinuti sportsku karijeru jer još osjeća veliku ljubav prema košarci, tvrdi AFP.

"Taj dan još nije došao"

- Više me ne zanima koliko ću poena postići te šta mogu, a šta ne mogu na terenu. Pravo pitanje za mene je mogu li nastaviti igrati bez povreda. Dan kada ne budem mogao dati sve od sebe na terenu, bit će i moj posljednji. A taj dan još nije došao - rekao je Džejms na dodjeli ABC-evih nagrada Espy.

Džejms (38) je osvojio nagradu Espy za rekordnu prošlu sezonu, kada je izbio na prvo mjesto ljestvice strijelaca svih vremena u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu, nadmašivši broj poena koje je prethodno sakupio Karim Abdul-Džabar (Kareem Abdul-Jabbar).

Svjež pogled na sport

Dodao je kako mu je treniranje njegovih sinova pomoglo da zadrži svjež pogled na sport kojim se bavi više od dva desetljeća.

U avgustu je produžio ugovor s Los Anđeles Lejkersima i igrat će barem još sezonu 2024./25. ABC-eve nagrade za sportaša godine dobili su nogometaš Petrik Mahoms (Patrick Mahomes) i skijašica Mikaela Šifrin (Shiffrin), a Kanzas Siti Čifs NFL lige osvojio je nagradu za ekipu godine.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.