x

U KORIST LEBRONA I EKIPE

Lejkersi u plej-ofu: Pred kraj dali trojku za pobjedu, a onda doživjeli šok

Minesota je bila ekipa koja je vodila cijelu drugu četvrtinu

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa i Mineoste doživjeli su pravu dramu u plej-in meču koja je, poptpuno neočekivano rješena nakon produžetka u korist Lebrona Džejmsa i ekipe - 108:102!

Imali su Lejkersi +3 na 1,4 sekunde do kraja, jer je Denis Šruder na Džejmsovu asistenciju pogodio trojku za 98:95 i ekstazu domaćih navijača. Svi su mislili da je kraj, trebalo je da bude, ali...

Velika pomoć

Jedan dijagonalan pas sa druge strane, za Majkla Konlija, spasio je Vulvse koji su imali veliku pomoć u vidi centra Lejkersa Entonija Dejvisa. Bespotrebno je faulirao Konlija pri šutu za tri poena, iako je ovaj već izbacio loptu, da bi as Minesote bio precizan sa linije penala - 98:98.

Minesota je bila ekipa koja je vodila cijelu drugu četvrtinu. Najčešće jednocifrenom razlikom, mada su na poluvremenu imali +11 (60:49).

U trećoj je ta prednost išla i na +15, da bi Lejkersi uspjeli prvi put da izjednače pri rezultatu 95:95, neposredno prije one pomenute trojke Šrudera. Na kraju su, jednostavno, imali više snage da dobiju meč i u plej-ofu igraće protiv Memfisa.


Šest asistencija

Džejms je imao 30 poena, 10 skokova i šest asistencija, Dejvis je meč završio sa 24 poena i 15 skokova, dok je 21 poen sa klupe isporučio Šruder.

S druge strane, Karl-Entoni Tauns je zabeležio 24 poena i 11 skokova kod Minesote, Majk Konli je imao jedan manje (23), a vrijedi pomenuti i dabl-dabl učinak Kajla Andersona sa 12 poena i 13 skokova.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.