x

Legendarni fudbaler se oglasio

Lewandowski bi na kraju mogao da dobije Zlatnu loptu: "Dat ću mu ja svoju"

Robert Lewandowski nije sinoć osvojio Zlatnu loptu što je iznenadilo fudbalsku javnost.

Ceremonija dodjele Zlatne lopte održana je u Parizu u organizaciji France Footbala, a na kraju je ovu nagradu osvojio Lionel Messi.

Messi je po sedmi put u svojoj karijeri uspio da osvoji Zlatnu loptu, ali mnogi smatraju da ove godine nije zaslužio. Prema mišljenju fudbalske javnosti Zlatna lopta je trebala ići u ruke Lewandowskog koji već nekoliko godina igra fantastično u Bayernu.

France Football je prije početka ceremonije objavio da će se po prvi put birati i najbolji napadač svijeta što je bilo odmah jasno da Lewandowski neće osvojiti Zlatnu loptu.


Kritike na račun France Footballa stižu sa svih strana jer mnogi smatraju da je Lewandowski ponovo "pokraden".

Ipak, njemački mediji objavili su da bi Lewa ipak mogao da dobije Zlatnu loptu, ali ne od France Footballa već od prvog osvajača Zlatne lopte u historiji legendarnog Luisa Suareza Miramontesa.

On je jedan od najboljih španskih igrača svih vremena, te je u svojoj 16-godišnjoj karijeri igrao s dosta uspjeha za Barcelonu, Deportivo i Inter. U Barceloni je proveo šest godina i tada je postao prvi igrač koji je dobio Zlatnu loptu na izboru koji je održan 1960. godine.


Legendarni fudbaler se oglasio nekoliko sedmica pred održavanje ceremonije u Parizu i poručio je da Lewandowski mora dobiti Zlatnu loptu, a ukoliko se to ne desi on će mu dati svoju.

"Dajte Zlatnu loptu Lewandowskom dovraga. U suprotnom ja ću mu dati svoju", poručio je nedavno nekadašnji napadač Barcelone čime je oduševio fudbalski svijet, a ova izjava jutros se ponovo našla u centru pažnje.

Lewandowski je bio favorit i prošle godine za osvajanje Zlatne lopte, ali ni tada je nije dobio jer je France Football otkazao ceremoniju zbog pandemije koronavirusa.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.