x

Lewis o sudaru s Maxom: Dosad sam ja popuštao

Lewis Hamilton kaže da je u njegovim borbama s Maxom Verstappenom skoro uvijek on bio taj koji je morao popustiti da ne dođe do sudara i kako bi se mogli nastaviti utrkivati i smatra da je Verstappen jedan od najagresivnijih vozača u Formuli 1.

Hamilton i Verstappen sudarili su se u prvom krugu VN Velike Britanije nakon što je Hamilton držao unutarnju stranu u zavoju Copse iako je Verstappen bio ispred s vanjske strane, ali Nizozemac se srećom izvukao bez posljedica u strašnom sudaru, donosi MAXF1.net.

Suci su kaznili Hamilton za incident s deset sekundi koje je odradio za vrijeme svoje promjene guma, ali bez obzira na kaznu Britanac je uspio nadoknaditi zaostatak, prestići Leclerca u Ferrariju i ostvario osmu pobjedu na svojoj domaćoj utrci.

“Želio bih vjerovati da bismo općenito trebali rasti i učiti iz svojih iskustava, rijetko postoji incident za koji je netko 100% kriv”, rekao je Hamilton.

“Uvijek je to mješavina jer je dvoje ljudi upleteno, ili više njih, tako da mislim da oboje možemo naučiti iz ovoga.”


“Rekao bih da je Max vjerojatno jedan od najagresivnijih vozača, to je moje osobno mišljenje, on radi sjajan posao, ali mislim da svi moramo pronaći najbolji balans na stazi, ostavljati prostora i poštovati jedan drugoga, kako bismo se mogli utrkivati i imati dobre utrke bez sudara.”

Hamilton i Verstappen već su imali brojne bliske susrete na stazi, posebno ove sezone, poput starta u Imoli, Portugalu i Španjolskoj, a Hamilton smatra da u nekim situacijama nije došlo do sudara jer je on popuštao.

“Kad sam ja bio mlađi i ja sam vjerojatno bio agresivan kao i on, možda ne toliko kao Max, ali bio sam prilično agresivan kao mladić”, rekao je Hamilton.

“Sad sam puno stariji i znam da je ovo maraton, a ne sprint tako da imam bolji pogled kako pristupam utrkivanju. Ali mi smo u borbi i mislim da je ove godine on bio jako agresivan.”


“Većinu puta sam morao popustiti i izbjegavati incident s njim kako bih nastavio borbu kasnije u utrci.”

“Kao što ste vidjeli u subotu na sprintu, kad pobjegne onda su prebrzi. Tako da kad dođe prilika moramo pokušati iskoristiti ju. Imao sam sjajan izlaz iz sedmoga zavoja i bio sam sretan s lažnjakom koji sam prodao, da ću krenuti lijevo, a onda sam krenuo desno s unutarnje strane.”

“Srećom, nije uspio zatvoriti. Ali nažalost, ostala je ta agresija s njegove strane i sudarili smo se.”


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.