LUTKARSKA HIT PREDSTAVA «DEVETA OVČICA» U SUBOTU, 05. MAJA U 11 SATI U POZORIŠTU MLADIH! ULAZ SLOBODAN!

05.05.2018 11:00

U sklopu Takmičarskog programa 4. Festivala dječije umjetnosti u subotu, 05. maja u 11.00 sati naša djeca mogu pogledati potpuno beslatno izvanrednu lutkarsku predstavu «Deveta ovčica».

Dječije kazalište «Branka Mihaljevića» iz Osijeka dolazi nam ove godine sa lutkarskom predstavom «Deveta ovčica» koja je ponijela mnogobrojne nagrade na festivalima u Regiji! Priča o dječaku koji se sprema za prvi školski dan svidjet će se svima, a posebno prvačićima.

Predstava za djecu po tekstu Silvije Šesto: DEVETA OVČICA redateljica Ljudmila Fedorova, izvedba DK Branka Mihaljevića iz Osijeka

Deveta Ovčica suvremena je slikovnica i ujedno brojalica za najmlađe čitateljstvo (gledateljstvo). Tema te, na narodnoj navadi, utemeljene proze, jest kako prevladati strah od škole, strah od novoga, strah od odrastanja i sve što je povezano s velikim prekretnicama u životu, ovoga puta u mladom životu. Dakle, riječ je o dječaku koji upravo kreće u školu i od silnog uzbuđenja teško može utonuti u san, stoga mu odrasli (mama) preporuče da se posluži starinskom metodom opuštanja i uspavljivanja brojeći bijele ovce na zelenoj livadi kako preskaču preko ogradice. Upravo je suština u tom preskakanju, u svladavanju prepreka, pa se tako na duhovit način “razvlači” metafora o devetoj ovci koja je u dječakovom snu naprosto zapela, te mu ona kroz snoviđenje spočitava odustajanje od slijedećeg koraka, od napredovanja, kako bi ujedno spasila i vlastitu kožu.

Izvođači: Edi Ćelić, Lidija Kraljić, Ivica Lučić, Inga Šarić

Uzrast: za djecu od 4 godina nadalje

Trajanje: 45 minuta.

Ulaz je besplatan uz najavu na [email protected] ili 061 337 407.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.