x

riječi su suvišne

Majka neutješna, ne vjeruje šta ju je snašlo, Dragan u ranac stavio kamenje kako bi potonuo!

Znam da ga nema više, ali još imam taj osjećaj da je živ i da će se odnekud pojaviti. Kada su ga izvukli iz rijeke, djelovao je kao da spava. I šta ću ja sad u životu? Za šta da živim i da se borim? Nije htio da mi kaže koliko je razočaran, jer je znao da ću se svim silama potruditi da riješim sve što ga muči. Sad samo želim da ga izljubim, da legnem kraj njega, da ga ugrijem.

Ovako  je u četvrtak, sjedeći u suzama na Tamiškom keju u Pančevu, govorila Danijela Drljić, majka tragično nastradalog tinejdžera Dragana (15), čije su beživotno tijelo ronioci u srijedu izvukli iz mutne rijeke. Dječakov nestanak, neutješna majka prijavila je dan ranije, jer je otišao da vozi bicikl pokraj rijeke, a dugo se nije vraćao ni javljao na mobilni. Navodno je ostavio i oproštajna pisma, a sada se nagađa da li je razlog tragedije možda bio raskid sa djevojkom.


Danijela je u četvrtak na obalu Tamiša došla sa svijećom, Draganovom slikom i porukom "Anđeo slomljenog srca". Za pokoj duše sinu, upalila je svijeću baš na mjestu gdje je i pronašla njegov bicikl.

Kako  je ispričala, njen sin skočio je sa željezničkog mosta na Tamišu. Odlučan u namjeri da "ode što bezbolnije", kako je napisao u oproštajnom pismu, u ranac koji je nosio na leđima stavio je kamenje.

- Tokom života, mnogo puta su ga izdali i često mu je bilo slomljeno srce. Otac nije bio uz njega, ali doći će na sahranu - neutješna je Draganova majka.


- U kontaktu sam sa njegovom najboljom drugaricom i njenim roditeljima. To je jedno divno dijete, Dragan ju je gledao kao sestru. Djevojka sa kojom je raskinuo bila je njegovo razočaranje, ali nije ona kriva. To je njegov put, tako je želio.

Kako nam je Danijela ispričala, sa sinom je imala divan odnos. Uglavnom joj se povjeravao.


- Trudila sam se da riješim sve njegove probleme, uvijek sam se borila za njega. Nažalost, ovog puta ništa mi nije rekao, znao je da bih sve uradila samo da on bude dobro. Nemam motiv da živim, ali moram da budem jaka zbog njega, znam da bi mu to bilo važno - kaže Danijela.

U Mašinskoj školi u Pančevu, koju je nastradali tinejdžer pohađao, učenici su još u šoku zbog Draganovog samoub.stva.


- Mi smo stariji od njega, ali znamo kako je kad te prva ljubav razočara, ali nije nam jasno zašto je ovo uradio? Danas smo razgovarali u školi o onome što se desilo, i nije nam jasno da li je moguće da je toliko bio povrijeđen da se odluči na takav korak - ispričao nam je jedan učenik Mašinske škole.

Bivša Draganova djevojka zvala je Danijelu u srijedu, kada je saznala šta se dogodilo i rekla da joj je žao zbog svega. Neutješna majka ipak joj je rekla da je ne zove i da ne dolazi.

- Nije ona ništa kriva, ali nemam snage da se čujem ili vidim sa njom - kaže Danijela.

.

.

.

Izvor: Alo.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.