x

Zenica

“Mama mila, ode Mia” – spektakularna izvedba mjuzikla Ars centra Zenica!

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Bosansko narodno pozorište večeras je svim ljubiteljima umjetnosti, prikazalo neobičan spoj baleta, pjesme i glume. Mjuzikl „Mama mila, ode Mia“, autorice Samire Spahić-Rustempašić, premijerno je izveden na velikoj sceni BNP-a.

Nastup je izvelo 90 učesnika, što predstavlja jedan od zahtjevnijih projekata u dosadašnjem radu Ars centra u Zenici.

„Mama mila, ode Mia je inspirisana stvarnom pričom, a u konačnici predstavlja spoj mašte i realnosti, a ta realnost se ogleda u odlasku mladih, porodica, odnosno kako sve to utiče na mlade. To je također ljubavna priča dvoje mladih, Emira i Mie (glavni likovi), od kojih jedno odlazi u Švedsku“, naglasila je Rustempašić 


Projekat je rađen na muziku poznate grupe ABBA, a glavne uloge tumače Semir Skopljak i Sajra Spahić.

Mlada balerina Aida Delić opisuje svoje utiske. “Za ovaj nastup smo se pripremali pola godine, i jako sam uzbuđena. Vrijedno smo radili i nadam se da je publika zadovoljna i da su uživali“.

„Pripremali smo se na dvije lokacije, balerine u Zenici, a hor i solisti u Kaknju. U kontaktu smo i sa drugim gradovima, gdje pregovaramo izvedbu ovog mjuzikla“, dodaje autorica.

Ovo je treći mjuzikl Ars centra Zenica, koji je osnovan pri Centru za edukaciju i afirmaciju djece i mladih „Ars-umjetnost Zenica“.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


Foto : Pahuljko/
Izvor : zenicainfo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.