x

premiership

Manchester City se lagano obračunao s Huddersfieldom i nastavio potjeru za Liverpoolom

Ekipa Manchester Cityja upisala je sigurnu pobjedu u prvom meču nedjeljnog programa 23. kola engleskog Premiershipa na gostovanju kod Huddersfielda, a aktueni prvak Engleske upisao je pobjedu rezultatom 3:0.

Od prve minute ekipa Pepa Guardiole preuzela je kontrolu nad igrom i odmah na startu pokušali su doći u prednost, a nakon nekoliko opasnih napada, mrežu Huddersfielda zatresao je Danilo.

Igrala se 18. minuta, Walker je dodao do Danila koji je bio na lijevoj strani, a lopta nakon njegovog udarca pogađa defanzivca domaćih Schindlera i vara golmana Lossla za vodstvo Građana od 1:0.

Do poluvremena nije bilo promjene rezultata, a da će City doći do nove pobjede bilo je jasno u 54. minuti kada Sterling koristi asistenciju Sanea i pogađa za 2:0. Konačnih 3:0 postavio je Sane u 56. minuti nakon asistencije Aguera.

Ovom pobjedom Manchester City zadržao je korak za prvoplasiranim Liverpoolom koji nakon 23 odigrana kola ima nevjerovatnih 60 bodova, četiri više od aktuelnog prvaka. Liverpool je u subotu uz dosta problema pobijedio Crystal Palace rezultatom 4:3.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.