x

Nezadovoljni su oni koji nemaju veliku minutažu, ali i najveće zvijezde koje nemaju takvih problema

Marca: Pešić na rubu otkaza, igrači Barcelone nezadovoljni sa njegovim metodama rada

Košarkaški klub Barcelona je u nedjelju slavio protiv Fuenlabrade i tako upisao petu pobjedu nakon sedam odigranih mečeva.

Ipak, situacija u klubu čini se daleko je od idealne s obzirom da španski mediji pišu da su igrači Barcelone nezadovoljni radom Svetislava Pešića i okrenuli su mu leđa, te bi on zbog toga mogao napustiti ovaj klub.

Marca navodi da su igrači nezadovoljni da metodama rada i tretmanom, a čak i nakon pobjede protiv Fuenlabrade od 13 poena razlike, Pešić je pola sata urlao u svlačionici i igračima je čini se dosta takvog odnosa prema njima.

"Puno je nezadovoljnih. Jedan od tih je Oriola, koji je u finalu Svjetskog prvenstva zaustavio Luisa Scolu, a sada gotovo da i ne igra. Drugi poput Smitsa ne dobijaju ni mrvice."

"Problem za Pešića je što je u sukobu i s onima koji najviše igraju. Jasno se na licima igrača vidi koliko su nezadovoljni Pešićem. Čak je pomalo ružno vidjeti kakve gestikulacije radi najveća zvijezda Mirotić dok Pešić daje instrukcije na time-outu. I nije jedini"

"Ako je suditi prema licima igrača Barcelone, Pešić više nije trener. Klub je znao da opasnost od toga postoji, ali i dalje vjeruje Pešiću. Višemilionski projekat može propasti jer požar na vrijeme nije ugašen", piše Marca.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.