x

Marcus Morris namjerno nagazio ozlijeđenu nogu Luke Dončića

U 5. utakmici Playoffa u NBA ligi, pri rezultatu 2-2 u pobjedama, sastale su se još jednom ekipe Dallas Mavericksa i Los Angeles Clippersa. Još u drugoj utakmici serije stradao je lijevi gležanj Luke Dončića, a ta ozljeda se najviše osjetila u njegovoj igri upravo u petoj utakmici. Podsjetimo, samo par dana ranije, Slovenac je svojoj ekipi donio drugu pobjedu i izjednačio seriju na 2-2 prekrasnim košem za tri poena sa zvukom sirene.

Peta utakmica bila je sve osim neizvjesne. Ako je netko navijao za Dallas ili uplatio na njih u kladionici kao što je 1xbet online, znajući da su bez Porzingisa i s ozlijeđenim Dončićem, ostao je itekako razočaran. Utakmica nije bila niti blizu prethodnoj te je ekipa iz Los Angelesa lako slavila s čak 43 razlike, rezultatom 154:111. 

Rezultat u drugom planu

No, nažalost, utakmicu je unatoč odličnoj igri Clippersa obilježila jedna druga situacija. Nakon što su Clippersi postigli koš u trećoj četvrtini, Luka Dončić se otvorio kako bi mu njegov suigrač dodao loptu nakon tog zabijenog koša. S leđa mu je prišao Marcus Morris i, kako se čini, namjerno nagazio već zamotanu ozlijeđenu nogu. Ovaj uistinu nesportski potez podigao je mnogo prašine i mora se reći da velika većina ljudi koji su vidjeli snimku vjeruju kako se radi o namjernom gaženju. Snimku na kojoj se jasno vidi Morrisova namjera možete pogledati na ovom linku

Oglasili se akteri

Nakon niza optužbi, Morris se oglasio idući dan na Twitteru: “Igram košarku i pritom poštujem sebe i ostale igrače. Pomisliti da sam htio namjerno ozlijediti nekoga je ludost. Deset godina se natječem protiv najboljih igrača na svijetu. Vodim se moralom i napornim radom. Natječem se i dajem sve od sebe u svakoj utakmici.” 

Nakon gaženja, suci utakmice odlučili su da se radi o običnom prekršaju, a nadležno tijelo lige pregledava sve snimke kako bi došli do zaključka trebaju li se podnijeti dodatne disciplinske mjere. Luka Dončić bio je poprilično skeptičan nakon utakmice. Završio ju je s 22 poena, 8 skokova i 4 asistencije, a po završetku je izjavio: 

“Nadam se da nije bilo namjerno. Imam svoje mišljenje, ali recite mi i što vi mislite. Ne želim razgovarati s njim jer tijekom utakmice se trudi reći mi puno loših stvari. Jednostavno ne želim pričati s njim. Želim da ovo ostane iza mene. Kao što sam rekao, nadam se da nije bilo namjerno jer ako jest, onda je to poprilično loše.” 

Još jedna sporna situacija

Američki mediji navode kako su iz Dallasa poslali zahtjev disciplinskoj komisiji lige u kojem žele da se još jednom razmotri ta situacija te situacija u kojoj Morris navodno još jednom pokušava namjerno ozlijediti Dončića prilikom njegovog doskoka nakon šuta za tri poena. Slična se poznata situacija desila 2017. godine kada je tadašnji igrač Golden Statea, Zaza Pachulia isto učinio Kawhiju Leonardu koji je tada nastupao za San Antonio. Pachulia je tada ozlijedio Leonarda, mnogi smatraju namjerno, te mu je tako onemogućio da nastavi utakmicu, ali i ostatak serije iz najbolje lige drugog najpopularnijeg sporta na svijetu

Prije početka sezone 2017./18., u NBA ligi je baš zbog tog događaja doneseno novo pravilo koje dozvoljava sucima da pregledaju snimke takvih situacija i promijene svoje odluke ovisno o viđenom.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.