x

Sjajni playmaker koji je s Heatom bio prvak NBA lige

Mario Chalmers: Želim se vratiti u NBA ligu

Ljubitelji NBA lige zasigurno se sjećaju snažnog, pomalo prgavog playmakera Miami Heata Marija Chalmersa koji je u vrijeme dominacije tima s Floride pružao značajnu podršku Jamesu, Wadeu i Boshu.

Chalmers već neko vrijeme ne igra u NBA ligi a posljednju sezonu proveo je u Virtusu iz Bologne za koji teško da će nastaviti igrati budući da je klub izbrojao vrtoglavu cifru za Miloša Teodosića koji će predvoditi napad tima iz Bologne u narednim sezonama.

"Uživam igrati košarku" - rekao je Chalmers u intervjuu za Miami Herald i nastavio: - "Ali ono što ja uistinu želim je povratak u NBA ligu. Kao klinac sanjao sam da budem neko i nešto u ovoj ligi, te sam sebi govorio da moram igrati bar 10 sezona u NBA. Zasada sam na 9 godina provedinih u NBA".

"Želim i znam da mogu igrati na najvišoj razini barem još dvije ili tri sezone, a ako ništa, bar ovu jednu da na kraju mogu reći da sam igrao 10 godina u NBA" - rekao je snažni Chalmers koji je u NBA finalima i doigravanju imao neke zaista zapažene partije.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.