x

Medicinska sestra upozorila na popularan modni dodatak za bebe: 'Izbjegavajte ga'

Često možemo vidjeti bebe kako nose trake za glavu. Međutim, medicinska sestra Sarah, koja s kolegicom Casey vodi Instagram profil CPR Kids, upozorila je da bi nošenje ovog modnog dodatka kod najmanjih moglo rezultirati kobnim posljedicama nakon što je sama svjedočila nezgodi u supermarketu.

''Jedna stvar koju nikad ne bih stavljala na svoju bebu su trake za glavu, a isto preporučujem i ostalim roditeljima. Naime, maloprije sam kupovala u supermarketu kad sam vidjela mamu s malom bebom. Sve što sam mogla vidjeti bile su bebine noge i tijelo, dok joj je krov dječjih kolica prekrivao lice'', objasnila je u objavi na Instagramu.


Kad je pogledala malo bolje, Sarah je primijetila da beba bespomoćno udara nogicama, što joj se odmah učinilo čudnim.

''Sagnula sam se da vidim što se događa s bebom, a ono što sam vidjela naprosto me šokiralo. Naime, bebina traka za glavu skliznula je i blokirala joj je nos i usta, a njezino je lice poprimilo tamnoljubičastu boju.⁠ Gušila se. Iste sekunde sam otrčala do njezine mame, maknule smo joj traku i začule samo snažan plač'', ispričala je medicinska sestra, koja dodaje kako je mama djevojčice bila u još većem šoku.


''Nije mislila da se to može dogoditi. Plakala je i rekla da više nikad neće staviti traku na glavu svojoj bebi'', dodala je Sarah, koja sada nastoji upozoriti i ostale roditelje da izbjegavaju korištenje popularnih trakica.

"Samo obično okretanje glave ili bilo kakvo pomicanje može skinuti traku, što može izazvati gušenje vašeg djeteta. U redu je ako ste je bebi stavili samo za potrebe kratkog fotografiranja, ali nemojte ni slučajno ostavljati traku za glavu na bebi kada je bez nadzora ili ako spava'', naglašava.


Izvor: radiosarajevo.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.