x

Potpisuje dvogodišnji ugovor

Mertens odlučio ostati u Napoliju jer će za naredni gol zaraditi čak 500.000 eura

Dries Mertens je ovih dana glavna tema u italijanskoj javnosti jer mu na kraju ove sezone ističe ugovor s Napolijem.

Prethodnih dana se dosta piše o tome da će Mertens sigurno napustiti Napoli i potpisati za Inter koji mu je već ponudio ugovor. To je naljutilo predsjednika kluba iz Napulja Aurelia Di Laurentiisa koji je jasno poručio Belgijancu da mora javno reći svoju odluku.

Napoli je spreman da mu ponudi novi ugovor jer je jasno da je Mertens prethodnih sezona ponajbolji igrač ovog kluba. Iako je ove sezone bilo nekih nesuglasica na kraju se vratio u pravu formu što je oduševilo navijače.

Mediji u Italiji danas pišu da je Mertens već jučer obavio razgovor s De Laurentiisom koji mu je postavio ultimatum da do kraja sedmice mora saopštiti svoju odluku.

Navodno, situacija nakon jučerašnjeg razgovra se drastično promijenila i sada svi pišu da Mertens ostaje u Napoliju. Klub mu je ponudio dvogodišnji ugovor vrijedan četiri miliona eura po sezoni, ali i bonus od 500.000 eura ukoliko postane najbolji strijelac u historiji kluba.

Gotovo je sigurno da će se to desiti dok se sezona nastavi jer je Mertens izjednačen na prvom mjestu s Hamšikom, a obojica su postigla po 121 gol. To znači da će Mertens za samo još jedan gol zaraditi čak 500.000 eura.

La Gazzetta dello Sport piše da je Mertens pristao da ostane u Napoliju, te da od odlaska u Inter nema ništa.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.