x

Obilježili su jednu eru Barcelone

Messi, Suarez, Alba i Busquets ponovo će zaigrati u istom klubu, ali to neće biti Barcelona!?

Lionel Messi ljetos je nakon 21 godinu napustio Barcelonu i nastavio karijeru u PSG-u.

Zbog finansijskih poteškoća koje ima i koje je imala Barcelona i gornje granice plata koju je nametnula La Liga, predsjednik kluba Joan Laporta utvrdio je da katalonski klub ne može produžiti ugovor s argentinskom zvijezdom.

U PSG-u, iako je najbolji asistent u ligi s 11 asistencija, pariški navijači zamjeraju mu to što ima samo dva postignula gola u Ligue 1 i da nije dovoljno uključen u igru sam ekipe.


To je Messija natjeralo da razmišlja o svojoj budućnosti na Parku prinčeva. Kako navodi Marca, osvajač sedam Zlatnih lopti u iskušenju je potpisati ugovor s Interom iz Miamija u koji bi prešao 2024. godine nakon što mu istekne ugovor s francuskom ekipom.

Messijev otac priznao je da njegov sin želi igrati u Sjedinjenim Državama nakon što završi svoju avanturu u Europi. Osim prednosti posjedovanja kuće u Miamiju, David Beckham također želi dovesti svoje bivše saigrače i prijatelje iz Barcelone.


Luis Suarez, Jordi Alba i Sergio Busquets bili bi na meti Britanaca do 2024. godine, kada bi Leo Messi došao u Inter Miami, javlja isti izvor, te bi se tako na klubu s Floride okupilo poznato društvo s Nou Campa koje je donijelo mnogo radosti navijačima Barcelone, a zajedno su se 2015. godine okitili titulom Lige prvaka što je bio vrhunac te generacije.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.