x

Migranti jurnuli ka Evropi: Krenuo talas izbjeglica ka Grčkoj i Bugarskoj, gomilaju se na granicama!

Nakon što je visoki turski zvaničnik rekao da Turska neće više zaustavljati migrante koji hrle ka Evropi, grupe izbjeglica već danas su masovno krenule ka Bugarskoj i Grčkoj granici. Bugari i Grci najavili su da će pojačati granične kontrole da bi zaustavili njihov dolazak.

Svjetski mediji su već i zabilježili grupe koje se kreću ka ovim granicama a koje niko ne kontroliše. Grci su najavili da niko od njih neće ući u zemlju jer su nelegalni migranti. Inače, u Turskoj se nalazi oko 3,7 miliona sirijskih izbjeglica a najnovija odluka stigla je nakon što su juče u napadu sirijskih snaga poginula 33 vojnika.


Prema sporazumu iz 2016. godine, Evropska unija je obezbijedila milijarde eura pomoći u zamjenu za pristanak Ankare da zaustavi priliv migranata u Evropu. Inače, Evropska unija poručila je Turskoj da očekuje da ona poštuje svoje obaveze preuzete prema sporazumu o migrantima zaključenom 2016. godine, rekao je danas portparol EU reagujući na izjavu visokog turskog zvaničnika o migrantima koji pokušavaju da stignu u Evropu.

"Sa našeg stanovišta sporazum se i dalje drži i očekujemo od Turske da poštuje svoje obaveze", rekao je portparol EU Peter Stano u dnevnom obraćanju novinarima, prenosi Frans pres.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.