x

oglasila se

Milena Ćeranić se ovako pravda nakon što je pjevala "Mladiću moj, problem je tvoj što si ti srpski heroj"!

Milena Ćeranić je zgrozila bh. javnost kada je samo par sati nakon presude Ratku Mladiću kroz pjesmu veličala ovog ratnog zločinca otpjevavši pjesmu sljedećim riječima: "Mladiću moj, problem je tvoj što si ti srpski heroj". 

Sve to je snimio fudbaler Vujadin Savić, kojem je pjevačica koja je još prije nekoliko godina izbačena iz Granda, s osmijehom na licu pjevala ovu pjesmu. Milena Ćeranić se sada oglasila na ovu temu, pokušavajući da se opravda na način da uopšte nije znala "sa čim je modifikovan tekst koji je dobila da otpjeva povezan". U cjelosti vam prenosimo njeno saopštenje koje je objavila. 


- Povodom navoda pojedinih medija da "pružam podršku i veličam ratnog zločinca", željela bih da se oglasim i da to oštro demantujem. Oglašavam se isključivo zbog ljudi koji imaju katastrofalna iskustva i teške tragedije vezane za ovu temu i prkije svega njima želim da se izvinim ukoliko sam ih nenamjerno uvrijedila. Svjesno to sebi nikad ne bih dozvolila, jer gajim izuzetnu empatiju i znam da su to rane koje ne zarastaju.


- U mojoj porodici nema mjesta za nacionalizam i šovinizam, niti sam ja vaspitana u tom duhu. Apsolutni sam protivnik bilo kakvog oblika nasilja i gnušam se na to da narodi koji pričaju sličnim jezikom, dijele vrlo sličan mentalitet i kulturne vrijednosti zbog historijskih dešavanja, koje je kreirala manjina, vode međusobne prepirke, rasprave i gaje animozitet - napisala je pjevačica, navodeći da nije znala značenje izmijenjenog teksta koje je otpjevala.


- Do momenta kada su krenuli medijski natpisi nisam znala s čim je modifikovan tekst pjesme koji sam iznenada dobila da otpjevam na privatnoj proslavi povezan, jer me, kao što sam već apostrofirala, politika ni najmanje ne zanima i svu svoju energiju usmjeravam ka lijepim i pozitivnim stvarima, a da sam bila upućena, sigurno to ne bih učinila jer u mom srcu nema mjesta za mržnju prema bilo kom narodu, a posebno ne prema narodu koji jako volim i prema zemlji odakle je veliki broj mojih prijatelja, niti ima mjesta za podršku ljudima koji su učinili bilo kakvo zlo - zaključila je Ćeranićeva.

.

.

.

.

.

.

.

.

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.