x

u sarajevskoj skenderiji

Mirsad Pašović promovisao knjigu Vazda belaj! (Galerija)

U Dvorani „Mirza Delibašić“ u sarajevskoj Skenderiji, od 6. do 11. oktobra, upriličen je 23. Internacionalni sarajevski sajam knjiga i učila.

Ljubitelji lijepe riječi među 100 izlagača na Sajmu sigurno mogu pronaći željenu knjigu. Kao i uvijek, na Sajmu se promoviraju nova djela brojnih autora, a jedna od zapaženijih promocija desila se jučer, 7. oktobra. Naime, riječ je o promociji knjige „Vazda belaj“ autora Mirsada Pašovića, koja opisuje život sedam generacija jedne familije, od 1813. godine do danas, kroz prizmu historijskih događaja, a prateći dvije zabranjene ljubavne priče.


Specifičnost ovog autora jeste da je napisao šest knjiga u samo sedam godina, koje su, ustvari, vremenski i historijski niz prepun podataka o dešavanjima na ovim našim prostorima, upakovanih u lagano i čitko štivo prožeto specifičnim bosanskim humorom.


– Pišem zato što želim dočarati stvarna dešavanja na ovim našim prostorima vjerodostojno, onako kako je zaista bilo, pukušavajući da sugeriram svima da pronađemo ono što nas zbližava, a ne razdvaja – izjavio je književnik Pašović.


Promotor knjige „Vazda belaj“ bio je poznati voditelj Enver Šadinlija, a odlomke je čitao glumac Rade Čolović. Posjetitelji promocije, ali i Sajma, uživali su i u izvedbama sevdalinki Ansambla „Ašk sevdah“ sarajevskog KUD-a „Željezničar“ s kojim su zajedno i zapjevali.

.

.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Azra/
Foto: Mirnes Mašić

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.