x

ŠKOTSKA

Mlada mama nadogradila kosu pa ostala ćelava za mjesec: "Tjeme mi je krvarilo"

Svojim traumatičnim iskustvom pokušava upozoriti druge da dobro razmisle prije nego što donesu odluku o nadogradnji kose

Šona Higins (Shauna Higgins), 24-godišnja mama iz Škotske, podijelila je na društvenim mrežama fotografije kojima je privukla ogromnu pažnju. Naime, ona je odlučila progovoriti javno o agoniji kroz koju je prošla zbog nadogradnje kose.

Naime, Šona se s blažim opadanjem kose, iz medicinskih razloga, borila nekoliko godina, prenosi Ona.rs.

Platila 1.700 eura nadogradnju kose


Šona je 16. decembra prošle godine platila 1.700 eura nadogradnju kose. Rađena je tako što su ekstenzije spajali sa Šoninom kosom, a zatim učvrstili na mrežastom dijelu pri korijenu.

Žena koja joj je radila kosu reklamira se kao specijalista za gubitak kose i stilista za nadogradnju kose. Nakon što je dobila ekstenzije, Šona tvrdi da su i ekstenzije i njena prirodna kosa počele da opadaju.

Ostala je ćelava za samo četiri sedmice. Njeno tjeme je počelo krvariti, a patila je od užasnih plikova koji su joj ostavili bolne ožiljke.

- Frizerka je trebalo da bude kvalifikovana i najbolja u onome što radi. Bila je uvjerena da može ugraditi ekstenzije za kosu i uzela je unaprijed 1.300 funti u gotovini. Čim su ekstenzije za kosu ubačene, počeli su problemi - objasnila je ona za "Dailyrecord.co.uk".


Kad je došavši u salon rekla šta je muči, Šoni je saopćeno da bi trebalo da ugradi još redova ekstenzija i naplaćeno joj je dodatnih 50 funti da "popravi" probleme na drugi način, što je trebalo da joj pruži potpuniju pokrivenost. Sedmicu nakon toga pramenovi njene kose i ekstenzije su joj visili s glave i vukli joj skalp.

Donijela je tešku odluku da obrije glavu početkom februara nakon traumatičnih mjeseci.


Angažirala advokata

- Jedan po jedan pramen nadogradnje je počeo da opada, skidajući dio po dio i moje kose. Onda je tjeme počelo da mi krvari i da mi se stvaraju plikovi. Pojavile su se crvene mrlje tamo gdje mi je mrežica vukla kožu. Svakim danom se pojavljivalo sve više "rupa" i došlo je do tačke u kojoj mi je ostalo više ćelavih dijelova nego kose - objasnila je ona.

Nakon što je izgubila skoro svu kosu, šefica salona joj je ponudila novi sistem za nadogradnju kose besplatno. Međutim, ona je u februaru ove godine tražila potpuni povrat novca, ali tvrdi da je njen zahtjev ignorisan. U maju je Šona angažovala advokata i zaprijetila tužbom, ali nije bilo odgovora na pisma šefice salona.


- Ta frizerka mi je nanijela mnogo psihičke i fizičke boli, a ne želim da iko prođe kroz to. Bila sam depresivna i anksiozna, a svaki izlazak iz kuće i pogled u ogledalo, teško mi je pao. Pokušala sam da nosim perike, ali mi je koža previše osjetljiva i za njih. Baš je teško - navela je ona, prenosi "TheSun.co.uk".

Kako još prenose, čekaju odgovor salona kako bi se čula i druga strana ove priče.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.