x

MLADI RODITELJI ČETVORKI Obitelj Petrović sada krasi pet sinova, zbog ovog čuda dobit će podršku entitetske vlasti

Šansa da žena donese na svijet četiri bebe odjednom su jedan na 500.000 poroda, a baš ta jedna sretna žena je Banjalučanka Milana Petrović, koja je jučer rodila četiri zdrava dječaka u Kliničkom centru Ljubljane. Vijest o radosnom događaju prva je na društvenoj mreži Facebook objavila njena majka, a nakon toga ovo „pravo čudo“, kako je događaj opisan u rodnom gradu rodilje, preplavio je društvene mreže širom regije.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

Inače, Milana zajedno sa suprugom Nemanjom već ima jednog sina, kojeg su dobili u veljači 2019. godine, a mali Konstantin sada je postao stariji brat Mateju, Luki, Marku i Jovanu.

NAJČITANIJA VIJEST

Džejla Ramović otkrila da li bi se okušala u drugoj profesiji: Ne mogu reći da ne bih voljela

Ponosni otac ne krije zahvalnost

Otac četvorki Nemanja Petrović zahvalio se slovenskoj bolnici na cijeloj pomoći i tretmanu.


„Bili su vrlo ljubazni i profesionalni od prvih pregleda i nastavili do kraja trudnoće. Zahvaljujem se sestrama na 4. katu koje su se vrlo dobro brinule o mojoj supruzi kada je ona primljena 28. studenog pa sve dok se nije porodila. Na kraju, želio bih se zahvaliti dr. Mirjam Druškovič i dr. Gorazd Kavšek i njihovom timu, koji su imali sve pod kontrolom od početka do kraja“, rekao je Petrović.

I majka i bebe su dobro 

Da su i majka i bebe dobro, a najstariji brat Konstantin sretan što je dobio četiri brata, potvrdila je Milanina majka Ranka Gaković koja je u jednom trenutku postala baka četiri puta.


"Milana i bebe su dobro, hvala Bogu. Ja sam srećna, ma presrećna, malo je reći. Upravo brinem o njihovom starijem sinu, dječaku koji ima pet godina. On je presretan što je dobio četiri brata", istaknula je baka Ranka u izjavi za "Nezavisne novine".


Slovenska bolnica podijelila fotografiju mališana uz poruku

„Dječaci Matej (1450 g), Luka (1030 g), Marko (1420 g) i Jovan (1280 g) rođeni su carskim rezom u 31. tjednu trudnoće. Posljednji put slične četvorke rođene su u Ljubljani 2015. godine. Mogućnost rođenja četvorki je vrlo mala: oko jedan na 500.000 poroda ili manje. Za Sloveniju bi to značilo otprilike jednom u 15 do 20 godina“, rekao je voditelj rodilišta Gorazd Kavšek.

U Banjoj Luci, odakle dolazi majka, opisali su ovaj događaj kao "pravo čudo".


„Osim začeća četvorki, što je izuzetno rijetko, uspješno začeće i porođaj su još rjeđi, pa ne čudi što je u Banjoj Luci, odakle dolazi rodilja, događaj opisan kao pravo čudo. Od srca čestitamo hrabroj majci“, pišu iz Kliničkog centra Ljubljana na svojem Facebook profilu.


Baka se oglasila na Facebooku

Ranka Gaković, ponosna baka sada pet unuka, prva se oglasila jučer putem javne objave na svom Facebook profilu, u kojoj je obavijestila javnost o ovom sretnom događaju. Ona je tom prilikom objavila fotografiju s trudnom kćerkom uz opis.

„Ja sam danas najsretnija, najponosnija i najbogatija žena na svijetu. Moja kćerka mi je rodila četiri unuka: Matej, Marko, Luka i Jovan. Hvala Bogu, hvala Svetom Vasiliju i svim svecima. Hvala svim svećenicima koji su se molili za moju kćerku i njena četiri sina. Hvala mojoj obitelji i prijateljima koji su sa mnom od prvog dana do danas. Beskrajno hvala svima. Čestitam svojoj kćerki Milani i zetu Nemanji, a posebno čestitam mom najstarijem unuku Konstantinu, koji je danas dobio četiri brata. Hvala Sveti Vasilije“, napisala je ponosna baka u svojoj objavi, koja sada već približno ima tisuću lajkova i preko 500 komentara.


Slovenski mediji javljaju da roditelji četvorke dolaze iz Banje Luke, a trenutno žive u Celju.


Oglasili se Dodik i Stanivuković – Petrovići će dobiti podršku

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, na društvenim mrežama prokomentirao je lijepu vijest da je mlada Banjalučanka rodila četvorke, a zatim se oglasio i Draško Stanivuković, gradonačelnik Banje Luke.

„Jako me je obradovala vijest da je danas naša Banjalučanka rodila četiri bebe, Mateja, Marka, Luku i Jovana. Čestitam mladoj majci Milani i sretnom ocu Nemanji Petroviću, a njihovim sinovima želim da su živi i zdravi, da rastu u slozi i ljubavi sa svojim bratom Konstantinom. Ova mlada obitelj uvijek može računati na podršku institucija Republike Srpske", napisao je predsjednik Republike Srpske.

NAJČITANIJA VIJEST

Pretučen Bosanski sultan / Napao ga brat od treće djevojke koju je želio dovesti kući

Draško Stanivuković naveo je da će mali sugrađani Matej, Marko, Luka i Jovan od grada dobiti po 1.000 KM.


“Ovo su najljepše vijesti za naš grad i neka ovakvih vijesti u budućnosti bude još više. Od srca čestitam ponosnim roditeljima, jer su donijeli radost, ne samo u svoju obitelj, već i u cijelu Banju Luku” rekao je gradonačelnik.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

hercegovina.info

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.