x

Mladić u Zagrebu ubio oca koji je godinama tukao majku, danas mu je izrečena presuda

Na Zagrebačkom Županijskom sudu danas je zbog usmrćivanja oca na dvije godine i osam mjeseci zatvora nepravomoćno osuđen Hrvoje Kovačec (26).

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

Mladiću je u kaznu zatvora uračunat jednomjesečni boravak u istražnom zatvoru, određena mu je mjera obveznog liječenja od ovisnosti o alkoholu, a mora platiti i 21.951 euro troškova sudskih vještačenja.

Tužiteljstvo je mladića najprije teretilo za ubojstvo, ali je tijekom postupka, a na temelju provedenih dokaza, sudsko vijeće promijenilo činjenični opis djela prekvalificiravši ga u usmrćenje, budući da je nepravomoćno osuđeni zbog očevog postupanja bio duže vrijeme “doveden u stanje dugotrajne patnje”.

NAJČITANIJA VIJEST:

Bizarna smrt u Belgiji, novogodišnja jelka ubila ženu na božićnom marketu

Sudsko vijeće kojim je predsjedala sutkinja Renata Pražetina Kaleb je Kovačecu kao otegotnim našlo lišavanje života vlastitog oca Zvonka Kovačeca (56) i nanošenje štete svojoj obitelji, dok je olakotnim cijenjena njegova smanjena ubrojivost u vrijeme počinjenja kaznenog djela, kao i ranija neosuđivanost.

Prema optužnici, Hrvoje Kovačec je oca usmrtio s dva uboda kuhinjskim nožem u večernjim satima 29. prosinca 2021., u obiteljskoj kući u Humu na Sutli.

NAJČITANIJA VIJEST:

Ogromna tuga u domu Dragane Mirković: Tonijeva majka preminula 7 dana prije pjevačicinog koncerta u Beogradu

Njegov otac je godinama vrijeđao i tukao majku osuđenog, čemu su, uz njega, svjedočile i njegove sestre, a jedini koji mu se zbog učestalih prijetnji verbalno suprotstavljao bio je upravo Hrvoje Kovačec.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

N1

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.