x

Morska sol u Peruu izliječila sve oboljele od virusa korona — još jedna lažna vijest

U Peruu već nedjelju dana nema smrtnih slučajeva jer su tamo našli lijek za virus korona i to sredstvo koje svako ima u kući — običnu morsku sol.

„Prije nego što dođe u pluća, virus korona se zadržava u grlu četiri dana i u to vrijeme počinju bol i kašalj. Ako budemo ispirali grlo solju i toplom vodom ili sirćetom, eliminisaćemo virus.“

Ova poruka na fotografiji, uz uputstvo da se ona podijeli „kako biste spasili nekoga kome je to potrebno!“, izazvala je pravu pomamu na društvenim mrežama. Vidjelo ju je milion ljudi, a podijelilo više od 30 hiljada.

Reagovao je i peruanski farmaceut koji moli predsjednika da se oglasi, jer bi zemlja morskom solju mogla da pobjedi koronu za samo nedelju dana.

Nakon što su pomenuta fotografija, a zatim i video stekli toliku popularnost i u zemlji i u svijetu, morala je da reaguje čak i bivša ministarka zdravlja Perua Patrisija Garsija:

„Virus ne lebdi u našem grlu. Kad virus prodre u naš organizam, automatski se lijepi za ćelije i pravi im haos. Tjera ih da proizvode gomilu novih virusa i u tom trenutku već je došlo do infekcije. Tako da bilo šta čime bismo isprali grlo, bio to jod, topla voda ili so, neće ubiti virus.“


Dodaje da gospodin sa snimka koristi stručne reči i izraze, zbog čega su mu mnogi povjerovali, ali da su njegove tvrdnje apsolutno netačne.

Bivša ministarka opominje da u svakoj zemlji ima svojih zabluda i da naučnici za sad nisu do kraja utvrdili ni način na koji čak i hidroksihlorohin pomaže suzbijanju korone.

U potrazi za pravim lijekom od virusa korona, skloni smo da vjerujemo da je pronalazak brz, a rješenje problema mnogo bliže nego što smo mislili.

Poslije vijesti da hidroksihlorohin, lijek od malarije, pomaže u suzbijanju simptoma, naši sugrađani opustošili su apoteke i pokupovali sve dostupne lijekove protiv ove bolesti.

Također smo na svim meridijanima imali prilike da u supermarketima vidimo nestašicu đumbira i bijelog luka, koji takođe „pomažu“. Govorilo se i da aparat za sušenje ruku ubija virus, a na jednoj pijaci u Gruziji papirni novac peglaju kako bi ga očistili od ove nevidljive nemani.


(rs-lat.sputniknews.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.