x

Ispravka: Nije istina da je Lana Bijedić bila praunuka Džemala Bijedića!

NAPOMENA: 
Portal Ekskluziva.ba je preuzeo članak od Face portala pod naslovom: "Mučki ubijena djevojka je Lana Bijedić (19), praunuka Džemala Bijedića: Majci rekla da ide na kafu s prijateljicom..." Međutim, kako nije istina da je Lana praunuka Džemala Bijedića, naš članak je označen kao "dezinformacija". Tačnije, porodica je demantovala ove tvrdnje za Oslobođenje.

Porodica Bijedić demantovala je medijske natpise da je Lana praunuka Džemala Bijedića!

Nakon što su mnogobrojni mediji objavili da je praunuka Džemala Bijedića ubijena, a njeno tijelo bačeno u rijeku, redakciji Oslobođenja se obratio Džemal Bijedić, unuk Džemala Bijedića, kako bi demantirao novinarske napise o porodičnoj relaciji Lane i Džemala Bijedića.

"Čitava naša porodica je pogođena ovom stravičnom tragedijom, ne možemo vjerovati šta se desilo. S druge strane, ogorčeni smo na medije koji kite na ovako ružan način. Lana nije praunuka Džemala, već Nurudina Bijedića. Salko i Džemal Bijedić su od dva brata djeca. Salko je imao, između ostalog, sina Nurudina, a Nurudinova kćerka je Nina, majka nastradale Lane".


Njen nestanak su jučer u 17 sati prijavili roditelji.

- S obzirom na to da je jučer tijekom obavljanja očevida pao mrak, policijski službenici su danas nastavili s istragom na mjestu gdje je djevojka pronađena i zasad nemamo osumnjičenih, a obdukcija će biti izvršena u utorak u 8 sati - kazao je Aničić

Devetnaestogodišnja djevojka L.B. iz Mostara, čije je beživotno tijelo pronađeno u nedjelju u rijeci Studenčici kod Ljubuškog, umrla je nasilnom smrću, potvrdio je za Fenu tužitelj Županijskog tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) Josip Aničić.- Na tijelu djevojke uočljivi su tragovi noktiju, odnosno nasilja i borbe, tako da smo uvjereni da se radi o nasilnoj smrću - kazao je Aničić.

Dodao je kako će obdukcija biti izvršena u utorak.


- S obzirom na to da je jučer tijekom obavljanja očevida pao mrak, policijski službenici su danas nastavili s istragom na mjestu gdje je djevojka pronađena i zasad nemamo osumnjičenih, a obdukcija će biti izvršena u utorak u 8 sati - kazao je Aničić.

Kako saznaje Avaz, nesretna djevojka je Lana Bijedić iz Mostara, koja se ovih dana pripremala za odlazak na studij u Sarajevo.


Njen nestanak su jučer u 17 sati prijavili roditelji. Nakon što se nije vratila u dogovoreno vrijeme „s kafe s prijateljicom“, kako je to majci rekla, zavladala je panika. Majka je bezuspješno pokušavala dobiti na njen telefonski broj.

Podsjećamo, na poziv Policijske uprave Ljubuški beživotno tijelo djevojke iz rijeke su izvukli pripadnici gorske službe spašavanja, a u akciji je sudjelovalo 12 spašavatelja iz Ljubuškog i Čitluka.


(Face.ba)



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.