x

skandal

Mutne radnje uhapšenog predsjednika Opštine Palilula: Aleksandar Jovičić prljavim parama kupio i avion?

U danu kada je uhapšen Aleksandar Jovičić, predsjednik opštine Palilula, pored pretresa njegove porodične kuće, u kojoj je nađeno 350.000 eura, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pretresali su i firmu njegove supruge Mirjane Jovičić - "Diva furniture doo", kao i stan u kome živi njena majka.

Kako saznaje Kurir, firma Jovičićeve supruge se bavi uređenjem enterijera, pa nadležni provjeravaju da li je Jovičić "sugerisao" investitorima da koriste usluge suprugine firme u zamjenu za građevinske olakšice.

Pored provjere imovine prvog čovjeka opštine Palilula, policija provjerava i navode da Jovičić u svom vlasništvu ima i avion, tačnije sportsku letilicu.


- Policija je pretresala, pored porodičnog doma Jovičića, i firmu njegove supruge Mirjane. Firma Mirjane Jovičić se bavi uređenjem enterijera, pa postoji sumnja da su investitori ucjenjivani ili da je posredi trgovina uticajem, da koriste usluge baš "Diva furniture doo"- kaže izvor Kurira iz policije. Prema podacima sa APR, firma "Diva furniture doo" iz Borče osnovana je 5. 9. 2019. i Mirjana Jovičić je jedini vlasnik.


Na njihovom Instagram profilu poređane su slike uređenja prostora, kancelarija i stanova na Dorćolu, Zvezdari, ali i Paliluli. Pod lupom nadležnih biće, navodi izvor  Kurira, sva imovina porodice Jovičić.

- Kod Jovičića je u stanu pronađeno 350.000 eura u kešu. Vjerovatno će biti provjereni i svi računi porodice u bankama, kao i osnov sticanja nepokretnosti. Biće provjereni i navodi da je Jovičić vlasnik sportske letilice - navodi izvor.


Jovičić je prošao obuku za pilota i ima dozvolu za pilotiranje. Iz Direktorata civilnog vazduhoplovstva (Registar vazduhoplova), Kuriru je juče rečeno da ne postoji avion (helikopter, sportska letilica) čiji je vlasnik ili korisnik Aleksandar Jovičić. Međutim, kako objašnjava jedan od naših dobroobaviještenih izvora, gotovo nikad se letilice i ne vode na fizičko lice, niti se kupuju u kešu već na lizing kuću, mahom inostranu, preko koje se kupuje.


Jovičić, kome je određeno zadržavanje 48 sati, juče je izveden pred postupajućeg tužioca. Policija je uhapsila ukupno osam osoba koje se sumnjiče da su nezakonotim postupanjem omogućile izvođenje nelegarlnih građevinskih radova na teritoriji opštine Palilula. Jovičić i D.V, odgovorno lice za inspekcijske poslove u opštini Palilula, sumnjiče se da su učinili krivično djelo trgovina uticajem u saizvršilaštvu.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.