x

hrvatska

Na autocesti kod Jastrebarskog se prevrnuo autobus!

Sinoć oko 2:22 na A1 kod izlaza Jastrebarsko u smjeru Zagreba došlo je do slijetanja i prevrtanja autobusa Autoprevoza Požega, javila je policija. Do nesreće je došlo kad je autobus marke Setra požeških oznaka, kojim je upravljao 36-godišnji vozač, sletio s kolnika i prevrnuo se na bok.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Ozlijeđeno je osam osoba, od kojih jedna teže. Ozlijeđenima je liječnička pomoć pružena u KBC-u Zagreb, KBC-u Sestre milosrdnice, Klinici za dječje bolesti u Zagrebu te Općoj bolnici u Karlovcu.

Iz Arrive pod koju spada Autoprevoz Požega potvrdili su Indexu kako su ozlijeđena dva vozača i šest putnika. U autobusu je bilo ukupno 13 putnika.


Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

"Nažalost, u ponedjeljak 11. 1. 2020. malo iza 2:20 na A1 kod izlaza Jastrebarsko u smjeru Zagreba došlo je do slijetanja i prevrtanja autobusa u kojima je sudjelovalo vozilo tvrtke Autoprometno poduzeće d.d. Požega. U trenutku nezgode u autobusu je bilo 13 putnika i 2 vozača. U prometnoj nezgodi su ozlijeđeni vozači autobusa i 6 putnika. Ozlijeđenim je pružena prva pomoć. Naši djelatnici su na mjestu događaja i pružaju podršku i pomoć putnicima. Očevid na mjestu događaja je završen, a uzrok nesreće se utvrđuje.


Ono što trenutno možemo potvrditi jest da je vozilo bilo tehnički ispravno i da su vozilom upravljali iskusni vozači koji su radili sukladno Zakonu o mobilnim radnicima.

Sigurnost putnika na prvom je mjestu te u skladu s navedenim sva vozila našeg voznog parka, osim obveznih zakonskih pregleda, prolaze kroz stroge interne tehničke kontrole. Slijedom toga, sukladno internim procedurama, svako vozilo obvezno prolazi kompletan interni tehnički pregled svakih 8 tjedana, a zadnji interni pregled na autobusu koji je sudjelovao u nezgodi izvršen je krajem prosinca 2020. kao dio obvezne redovite interne tehničke kontrole.

Ovom prilikom izražavamo žaljenje zbog ovog nesretnog slučaja te stojimo na raspolaganju svim putnicima", poručili su iz Arrive.

.

.

Izvor: Index.hr/
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.