x

Najavljen Polestar 5, električni sportski sedan kojeg su razvili Geely i Volvo

Na popularnom 2023 Goodwood Festival of Speed eventu predstavljeno je pregršt novih automobila, a jedan od zanimljivijih svakako je i ovaj novi Polestar 5.

Konkurencija na tržištu električnih automobila se zaoštrava, proizvođači predstavljaju sve više novih modela, a isto vrijedi i za Polestar, a koji je zajednički projekt kineske kompanije Geely i švedske kompanije Volvo. A s obzirom da je Volvo u vlasništvu Geelyja… :)

Polestar 5 se temelji se na Polestar Precept konceptu koji je premijerno predstavljen 2020. godine od kojega su preuzete i mnoge dizajnerske linije kao što je i aerodinamički izgled, kao i prepoznatljiva svjetla u obliku slova "L". Isto tako, Polestar 5 je i nešto veći od Precept koncepta, tako da ima i veći međuosovinski razmak te veći širinu.

Ako pogledamo elektrifikaciju ovaj će sedan paliti i žariti po cestama. Naime, Polestar 5 ima pogon na svim točkovima (AWD) ukupne snage od čak 874KS i maksimalni okretni moment od čak 900Nm. Isto tako, ovaj električni automobil koristi 800V arhitekturu slično kao Porsche, Audi i Hyundai, tako da će bateriju od 10-80% napuniti za manje od 20 minuta.

(Računalo.com)



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.