x

vjerovali ili ne

Najgori izvođač slobodnih udaraca u Seriji A je - Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo je trenutno prvi strijelac Serije A. Postigao je Portugalac 17 golova do sada, Juve je prvi na tabeli, ali bivšem asu Kraljeva ipak nešto ne ide.

Naime, statistika kaže da je Cristiano Ronaldo najgori izvođač slobodnih udaraca u Seriji A.

Ovaj podatak su "iskopali" novinari azijske podružnice FOX Sportsa. A iako Ronaldo ima odličnu debitantsku sezenu u italijanskoj eliti, njegova loša stopa konverzije slobodnih udaraca zaintrigirala je mnoge.

Ronaldo je tokom čitave karijere poznat kao fenomenalan izvođač slobodnih udaraca, međutim ove sezone je još na nuli u Seriji A.

Tako je Portugalac pokušao s direktnim udracem iz 13 slobodnjaka, ali nije postigao niti jedan gol.

Na nuli su još i Napolijev Lorenzo Insigne i Camillo Ciano (Frosinone), ali uz dosta manje direktnih pokušaja - po osam.

Sa druge strane, Napolijev Arkadiusz Milik je, dosta iznenađujuće, na samom vrhu liste najboljih. Naime, Milik ima sjajnu stopu konverzije slobodnjaka u golove pošto je ove sezone dva puta tresao mrežu iz tek tri pokušaja.

Drugi je Aleksandar Kolarov sa dva gola iz sedam pokušaja.

Inače, Cristiano Ronaldo je u svojoj karijeri postigao 56 golova iz slobodnjaka, ali je posljednji uspješan pokušaj imao u dresu svog Portugala u remiju sa Španijom (3:3) na Mundijalu u Rusiji.

Treba dodati i da je Portugalac tokom godina u Real Madridu imao stopu konverzije slobodnjaka od 6%, dok je u Juventusu još na 0%.

"On je pametan momak, zna koliko su Pjanić i Dybala dobri"

Kako Juventus u svojim redovima ima još dva sjajna izvođača slobodnih udaraca, Miralema Pjanića i Paula Dybalu, pitanje ko će biti "glavni" poteglo se odmah nakon dolaska Ronalda u Torino.

"Ronaldo je pametan momak, on zna da su Pjanić i Dybala sjajni izvođači slobodnjaka i oni će izvoditi one blizu kaznenog prostora. Slobodnjake na većoj udaljenosti može izvoditi Ronaldo, ali dogovorili smo se da će one koji su bliže golu šutirati Pjanić i Dybala", pokušao je razriješiti dilemu trener Juventusa Max Allegri prošlog novembra.

Ipak, Cristiano Ronaldo izvodi većinu slobodnih udaraca za Juventus u dobroj poziciji za direktan šut...


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.